Επιμένει το υπ. Παιδείας για το σχολείο Μονάχου

Επιμένει το υπ. Παιδείας για το σχολείο Μονάχου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσπάθειά του να επανακτήσει το οικόπεδο στο Μόναχο το οποίο είχε παραχωρήσει ο Δήμος Μονάχου το 2001 έναντι μικρού τιμήματος στο ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να οικοδομηθεί ελληνικό σχολείο, συνεχίζει το υπουργείο Παιδείας της χώρας μας, παρά την απόφαση του βαυαρικού δήμου να πάρει πίσω το οικόπεδο διότι εδώ και 15 χρόνια δεν έχει αξιοποιηθεί. Με χθεσινή ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο χαρακτήρισε την απόφαση του Δήμου Μονάχου «οδυνηρή για τη χώρα μας εξέλιξη», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «το υπουργείο Παιδείας και ο αρμόδιος για την υλοποίηση του έργου φορέας, Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., του υπουργείου Υποδομών δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την αξιοποίηση της όποιας δυνατότητας για τη συνέχιση του έργου, όπως απαιτεί ο ελληνισμός του Μονάχου και γενικότερα της Γερμανίας».

Το υπουργείο αναφέρει ότι η κύρια αιτία που οδήγησε τον Δήμο Μονάχου στην αρνητική για τη χώρα μας απόφαση «ήταν η απώλεια της αξιοπιστίας μας, όπως δηλώθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση παράγοντες του Μονάχου. Επί περίπου 15 χρόνια, το έργο είχε πραγματικά βαλτώσει παρά τις διαβεβαιώσεις των εκάστοτε ελληνικών αρχών ότι θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους». Από την άλλη, δηλώνει ότι «μόλις από τον Σεπτέμβριο του 2015, υπό την παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, άρχισε να σημειώνεται σημαντική πράγματι πρόοδος στο υπό ανέγερση οικοδόμημα – όχι όμως τόση, ώστε να άρει την αναξιοπιστία μας στα μάτια των βαυαρικών αρχών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή