Γύρω γύρω όλοι και στη μέση τα Pokemon

Γύρω γύρω όλοι και στη μέση τα Pokemon

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν περνάτε οδικώς από το Σύνταγμα, χρειάζεται προσοχή! Κυκλοφορούν αόρατα Pokemon που τα κυνηγούν μανιακά 17άρηδες έτοιμοι για όλα. Δυστυχώς για εσάς, μόνον αυτοί έχουν τη δυνατότητα να τα δουν, μέσα από τις κινητές συσκευές τους. Το νέο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που έχει αποκτήσει χιλιάδες παίκτες τα τελευταία 24ωρα ευθύνεται για πολλά ευτράπελα σε δημόσιους χώρους.

Εξι το απόγευμα και στην πλατεία Συντάγματος, κάτω από τα δέντρα, είναι συγκεντρωμένοι δεκάδες νέοι από 16 μέχρι 25 χρονών, αυστηρά προσηλωμένοι στα κινητά τους τηλέφωνα, με σκοπό να αιχμαλωτίσουν Pokemon.

Η μανία με αυτό το νέο παιχνίδι ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες, μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, αλλά δείγματα γραφής για το τι θα επακολουθούσε είχαν δοθεί από τις πρώτες ώρες κυκλοφορίας του σε ΗΠΑ και Αυστραλία στις αρχές του μήνα. Παρέες αγοριών κυρίως, κοιτάζοντας μόνο τα κινητά τους, με έκδηλη την αγωνία στο βλέμμα τους, συνεννοούνται με κοφτές κωδικοποιημένες φράσεις για το πού θα βρεθούν τα πιο σπάνια, τα πιο ανεπτυγμένα και δυνατά Pokemon.

Το παιχνίδι αυτό σε θέλει όρθιο και σε κίνηση. Πρέπει να ψάξεις για να τα βρεις ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία. Με λίγα λόγια, θέλει πολύ περπάτημα. «Επαιξα πρώτη φορά Pokemon στα 11 με την μπλε κασέτα του Game Boy στα χρόνια του δημοτικού», θυμάται ο 22χρονος Νίκος, που έφτασε στο Σύνταγμα από τη Μεταμόρφωση με τον φίλο του για να κυνηγήσουν Pokemon. Μιλώντας στην «Κ», εξηγεί ότι «είναι πολύ έξυπνο παιχνίδι, συμμετέχεις με πολλές αισθήσεις και το σημαντικότερο είναι ότι κατάφερε να σηκώσει τους gamers από τις οθόνες των υπολογιστών τους». Ο 19χρονος φοιτητής του Μαθηματικού Κωνσταντίνος, που καθόταν μόνος παραδίπλα, προσέθεσε με βεβαιότητα ότι στο εξής οι πλατείες θα είναι γεμάτες gamers. «Ως ένα βαθμό είναι μόδα, αλλά νομίζω, όπως συμβαίνει με όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ότι οι δημιουργοί θα βρουν τρόπο να το εξελίξουν και να κρατήσουν το ενδιαφέρον μας αμείωτο». Για τη μανιακή προσήλωση στο παιχνίδι ευθύνεται και το αίσθημα της μαζικότητας. «Είναι ωραίο να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με τόσα άτομα», εξηγεί η 20χρονη Γεωργία, από τα λίγα κορίτσια της πλατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή