Ελληνας μεταξύ των νεκρών στο Μόναχο

Ελληνας μεταξύ των νεκρών στο Μόναχο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα άτομο ελληνικής καταγωγής βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι σχετικές πληροφορίες είχαν διαρρεύσει από το μεσημέρι του Σαββάτου, ωστόσο επίσημη επιβεβαίωση από το υπουργείο Εξωτερικών υπήρξε λίγο μετά τις 2 μ.μ ώρα Ελλάδος.

«Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές», προσθέτει ακόμη. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και τρεις Τούρκοι. Συνολικά οι νεκροί της επίθεσης ανέρχονται σε 10, συμπεριλαμβανομένου και του 18χρονου δράστη, ενώ 27 είναι οι τραυματίες.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της βαυαρικής αστυνομίας ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για σύνδεση του δράστη με το Ισλαμικό Κράτος, ούτε για θρησκευτικά ή πολιτικά κίνητρα, κάνοντας λόγο για «κλασική περίπτωση διαταραγμένου ατόμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή