Βομβιστική επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη

Βομβιστική επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα πολυτελές ξενοδοχείο στην οδό Λητούς στη Βουλιαγμένη. Λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα, οι δράστες τοποθέτησαν και πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε μία από τις πλαϊνές εισόδους του. Ακολούθησε έκρηξη, από την οποία προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, υπέστη φθορά μια ξύλινη πόρτα που οδηγεί στο εσωτερικό καθώς και σε πλακόστρωτο, στο προαύλιο του κτιρίου.

Σύμφωνα με πυροτεχνουργούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών που έκαναν αυτοψία στον χώρο, ο μηχανισμός αποτελούνταν από μικρή ποσότητα υψηλού εκρηκτικού και πυροδοτήθηκε με φιτίλι. Πιθανολογείται ότι επρόκειτο για μασούρι δυναμίτιδας. Στο σημείο της έκρηξης δημιουργήθηκε κρατήρας βάθους 5 και διαμέτρου 8 εκατοστών. Το ξενοδοχείο ανήκει στη σύζυγο και στα παιδιά γνωστού Ελληνα αρχιτέκτονα. Στις καταθέσεις τους ενώπιον αστυνομικών της Ασφάλειας διευκρίνισαν ότι δεν αντιμετωπίζουν προσωπικές ή επαγγελματικές διαφορές ικανές να φωτίσουν τα κίνητρα της εναντίον τους βομβιστικής επίθεσης. Την προανάκριση για το συμβάν ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., από την πρώτη, σύντομη επεξεργασία των εικόνων που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν περιμετρικά του ξενοδοχείου, προκύπτει ότι οι δράστες ήταν δύο, καθώς και ότι πλησίασαν και αποχώρησαν από το σημείο με μοτοσικλέτα. Στα τέλη Ιουνίου στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω από το σπίτι γνωστού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη πολυτελών καφέ – κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας και στην παραλιακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή