Αραβική πίτα με πέστροφα, αγγούρι, δυόσμο και κάππαρη

Αραβική πίτα με πέστροφα, αγγούρι, δυόσμο και κάππαρη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 20΄

Υλικά (για 2 μεγάλες αραβικές πίτες)

  • 2 αραβικές πίτες μεγάλου μεγέθους
  • 1 μέτριο αγγούρι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
  • 1½ κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό
  • 1½ κουτ. γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 180 γρ. καπνιστή πέστροφα ή σολομός, σε φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα σπόρια. Στη συνέχεια κόβουμε κάθε κομμάτι αγγουριού στα τέσσερα και μετά σε μπαστουνάκια, τα οποία βάζουμε σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν λίγο και να αποκτήσουν ελαφρώς λεμονάτη γεύση, και μετά τα στραγγίζουμε.

Τα ξαναβάζουμε στο μπολ (που το έχουμε καθαρίσει για να μην έχουν μείνει αλάτια και χυμός λεμονιού), προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το δυόσμο, την κάππαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρώς.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και αλείφουμε τις αραβικές πίτες. Απλώνουμε πάνω τους τις φέτες πέστροφας ή σολομού και, αν θέλουμε, τις ραντίζουμε με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

Μοιράζουμε από πάνω το μείγμα με το αγγούρι, το δυόσμο και την κάππαρη και τυλίγουμε κάθε πίτα σε σφικτό ρολό, το οποίο κόβουμε διαγώνια στη μέση, στερεώνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή σαλάτα ντομάτα.

Τι πίνουμε: Ενα λευκό κρασί περασμένο από βαρέλι, με λιπαρότητα και σώμα, όπως ένα Ασύρτικο ή ένα Chardonnay.

Αραβικές πίτες

Οι αραβικές πίτες που βρίσκουμε στην αγορά κυκλοφορούν σε τρία μεγέθη. Το μεγάλο μέγεθος είναι ικανοποιητικό για 1 μερίδα. Κατά την αγορά, προσέχουμε οπωσδήποτε την ημερομηνία λήξης. Επειδή είναι ένα αρκετά ευπαθές προϊόν, καλό είναι να τις βάλουμε στο ψυγείο, όπου διατηρούνται για περίπου 1 εβδομάδα. Προτού τις χρησιμοποιήσουμε, όμως, καλό είναι να τις αφήσουμε για 10 λεπτά εκτός ψυγείου, ώστε να γίνουν πιο ευλύγιστες.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή