Επίθεση με μαχαίρι στην Ιαπωνία – 19 νεκροί και 25 τραυματίες ο απολογισμός

Επίθεση με μαχαίρι στην Ιαπωνία – 19 νεκροί και 25 τραυματίες ο απολογισμός

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαεννέα νεκροί και 25 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι από πρώην υπάλληλο σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες στην Ιαπωνία.

Η αστυνομία στην Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, συνέλαβε τον Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, πρώην υπάλληλο στο κέντρο, ανέφεραν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης τα 19 θύματα δέχθηκαν την επίθεση του άντρα με το μαχαίρι ενώ κοιμόντουσαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο ο δράστης είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν καθώς είχε εκφράσει την προθυμία του να σκοτώσει άτομα με αναπηρία σε περίπτωση που η κυβέρνηση το ενέκρινε. Η αστυνομία στην πόλη Τσουκούι κοντά στο Τόκιο είχε επικοινωνήσει τότε με τον Ουεμάτσου και μεταφέρθηκε παρά τη θέλησή του στο νοσοκομείο στις 19 Φεβρουαρίου αφότου είχε προσπαθήσει να παραδώσει μια επιστολή στον ομιλητή της Κάτω Βουλής. Τελικά, στις 2 Μαρτίου πήρε εξιτήριο καθώς οι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας του είχε βελτιωθεί. .6

Επίσης, τα ιαπωνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το προσωπικό του κέντρου κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι βρισκόταν στον χώρο του κέντρου Tsukui Yamayuri-En.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, ο ύποπτος είπε στην αστυνομία, «Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους».

Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο.

Το κέντρο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 150 ατόμων, είπε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, αναφερόμενο στην ιστοσελίδα του κέντρου.

Τέτοιοι μαζικοί φόνοι σπανίζουν στην Ιαπωνία. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο διαδραματίστηκε το 2001, όταν οκτώ παιδιά μαχαιρώθηκαν στο σχολείο τους από έναν πρώην επιστάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή