Επίθεση με μπογιές στην τουρκική πρεσβεία από μέλη του Ρουβίκωνα

Επίθεση με μπογιές στην τουρκική πρεσβεία από μέλη του Ρουβίκωνα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησε λίγο μετά τις 13:30 την Τρίτη στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας. Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσάγωγες για την επίθεση.

Με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας αναφέρει ότι προχώρησε στην επίθεση αυτή «σαν πράξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας» και διευκρινίζει ότι επέλεξε να τη "διακοσμήσει" καταλλήλως με κόκκινο και μαύρο χρώμα, κόκκινο για το αίμα των αγωνιζόμενων που χρόνια τώρα ρέει ποτάμι στους δρόμους, στις πόλεις, στα κολαστήρια του καθεστώτος και στα βουνά του Κουρδιστάν και μαύρο για το ζόφο του απολυταρχισμού και της καταστολής που αφειδώς κερνάνε τους πολύπαθους λαούς της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες οι κάθε λογής εκμεταλευτές τους, με πρώτο και καλύτερο το Σουλτάνο Ερντογάν».

Μάλιστα στη συνέχεια του κειμένου η αναρχική ομάδα κάνει αναφορά στις «δηλώσεις υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης προς το καθεστώς Ερντογάν», αφού όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, «οι εξουσιαστές μια χαρά συνεργάζονται για να προασπίσουν τα συμφέροντα των κρατούντων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή