Γεννηματά: Η εκδίκηση της ιστορίας είναι σκληρή γι’ όποιον επιλέξει το κουκούλωμα

Γεννηματά: Η εκδίκηση της ιστορίας είναι σκληρή γι’ όποιον επιλέξει το κουκούλωμα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδιανόητο χαρακτήρισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, το να μην επεκταθεί η Εξεταστική Επιτροπή και στη διερεύνηση όλων των οικονομικών επιλογών από το 2001 μέχρι σήμερα, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και κάνοντας λόγο για ανίερη συμφωνία σιωπής των δύο κομμάτων.

«Όποιος δεν φοβάται, ας συνυπογράψει μαζί μας την πρόταση που έχουμε καταθέσει», δήλωσε και διευκρίνισε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.

«Εμείς δεν θα υποκύψουμε στη σεναριολογία: ήξερε, δεν ήξερε, ήταν plan A, plan B, plan X, ήταν δόλος ή πλάνη; Αυτά πρέπει να διερευνηθούν και από τη Βουλή και από τη Δικαιοσύνη. Για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιες ήταν οι αποφάσεις και οι σχεδιασμοί που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Για να διερευνηθούν οι πολιτικές και τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών και άλλων προσώπων», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε:

«Αρκετά ταλαιπωρείται 6 χρόνια ο ελληνικός λαός, χωρίς να γνωρίζει το πώς, και γιατί φθάσαμε στην κρίση. Όμως δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία". Δεν φθάσαμε ξαφνικά στα δυσβάσταχτα χρέη και σε 35 δισ. ευρώ ετήσιο έλλειμμα το 2009.

»Υπήρξαν πολιτικές, λάθη, παραλήψεις, που οδήγησαν σε αυτή την κρίση, δεν άρχισε η οικονομική ζωή το 2009. Η κρίση έφερε τα μνημόνια, όχι τα μνημόνια την κρίση. Αλλά όταν ανοίγει αυτή η συζήτηση, οι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. που διαφωνούν άγρια για τον Βαρουφάκη, ξαφνικά "τα βρίσκουν". Ανίερη συμφωνία σιωπής. Η περίοδος 2004-2009, ιδιαίτερα, διαγράφεται επιμελώς και από τους δύο. Λωτοφάγοι. Στην ουσία συνένοχοι για την απόλυτη σιωπή».

Ακόμα, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι κερδοσκόπησαν πολιτικά στην περίοδο της κρίσης εις βάρος του κόμματος της, αλλά και σε βάρος της χώρας.

«Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη και έδωσε τη μάχη μόνο του. Δεν μετανιώνουμε γι' αυτό. Τώρα είναι η ώρα ο ελληνικός λαός να τα μάθει όλα. Χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις. Φως για τις πράξεις και τις παραλείψεις όλων μας. Για τα ενδεχόμενα λάθη όλων μας. Όχι απλά για λόγους ιστορικούς. Ούτε με την κρυφή πρόθεση, "εξόντωσης" των αντιπάλων ή μετακύλισης ευθυνών σε τρίτους», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κατέληξε λέγοντας:

«Ιδού η Ρόδος. Ελάτε να σχηματίσουμε τη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ειλικρίνειας. Σας ζητώ να τολμήσετε και να συνυπογράψετε την πρότασή μας. Περιμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις όλων σας χωρίς περιστροφές, χωρίς μισόλογα. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Και όποιος δεν φοβάται, ας συνυπογράψει μαζί μας την πρόταση. Η λαϊκή κρίση θα είναι αυστηρή. Η εκδίκηση της ιστορίας είναι σκληρή γι’ όποιον επιλέξει τη συγκάλυψη, το κουκούλωμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή