Παραιτήθηκαν ο CEO της Attica Bank και έξι μέλη του Δ.Σ.

Παραιτήθηκαν ο CEO της Attica Bank και έξι μέλη του Δ.Σ.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κύμα σαρωτικών αλλαγών σημειώθηκε χθες στην Attica Bank με την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, καθώς και έξι ακόμα μελών του Δ.Σ. Eτσι, το Δ.Σ. της τράπεζας συγκροτήθηκε με 9 μέλη, ενώ στόχος των μετόχων αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος είναι να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες, σε συνεργασία και με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, για την επιλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», προγραμματίζονται εκτεταμένες αλλαγές και σε επίπεδο διευθυντών οι αποφάσεις των οποίων κρίθηκε ότι συνέβαλαν τα τελευταία χρόνια στην αποδυνάμωση της θέσης της τράπεζας. Σημειώνεται ότι η Attica Bank εμφανίζει δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που ξεπερνάει το 56%, που είναι με διαφορά η χειρότερη επίδοση του κλάδου. Η νέα διοίκηση της Attica Bank και υπό την εποπτεία της προέδρου κ. Αννας Πουσκούρη έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε εκτεταμένες διοικητικές αλλαγές, στην ενίσχυση των δομών εταιρικής διακυβέρνησης και στην κεντρική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αντιμετωπίζοντας όλες τις αδυναμίες που έχει εντοπίσει ο έλεγχος που έχει διενεργήσει η ΤτΕ. Σημειώνεται ότι οι προωθούμενες αλλαγές γίνονται κατόπιν στενής συνεργασίας της ΤτΕ με την κυβέρνηση και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό. Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας έχει υπογραμμίσει στο ΤΣΜΕΔΕ, που είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας έχοντας επενδύσει πάνω από 650 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, ότι η τράπεζα βρίσκεται σε οριακό σημείο και ο μόνος δρόμος για την επιβίωσή της είναι η διοικητική ενδυνάμωση με έμπειρα τραπεζικά στελέχη, η ριζική αναδιοργάνωση και η λειτουργία της με αυστηρά τραπεζικά κριτήρια.

Σημειώνεται ότι σε εκκρεμότητα παραμένει η κάλυψη περίπου 70 εκατ. ευρώ που έμειναν αδιάθετα από την αύξηση κεφαλαίου ύψους 748 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. Για την κάλυψη του ποσού έχουν κατατεθεί τρεις προτάσεις στη διοίκηση της τράπεζας, που αφορούν την κάλυψη ομολογιακού δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ, που θα εκδώσει η τράπεζα, από επενδυτές οι οποίοι θα αποκτήσουν ή θα μετέχουν στη διαχείριση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ύψους 1 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή