Ισόβια σε «πέντε» για την υπόθεση Noor One πρότεινε η εισαγγελέας

Ισόβια σε «πέντε» για την υπόθεση Noor One πρότεινε η εισαγγελέας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκε η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών σε βάρος των εμπλεκόμενων στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One» τον Ιούνιο του 2014.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας πρότεινε τις ανώτερες δυνατές ποινές, της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια καθώς και την επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ στον 42χρονο εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη και τον ναυλομεσίτη Γιώργο Μπουρδούβαλη. Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη, είχε βρεθεί μισός τόνος ηρωίνης, ενώ ο Μπουρδούβαλης ή «κάπτεν Τζορτζ» είχε υποδειχθεί από συγκατηγορούμενούς του ως το άτομο που διαμεσολάβησε για τη φόρτωση και μεταφορά των ναρκωτικών από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα.

Για τους τρεις Τούρκους που χρηματοδότησαν την αγορά και μεταφορά της ηρωίνης ο εισαγγελέας πρότεινε την ίδια ποινή με αυτή των Γιανουσάκη και Μπουρδούβαλη με τη διαφορά ότι η επιβολή προστίμου είναι μειωμένη στις 500.000 ευρώ κατά άτομο.

Τέλος, για τους καταδικασθέντες για απλή συνέργεια Παναγιώτη Φάρο, Βασίλη Κουρούβανη και τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα Αιμίλιο Κοτσώνη, που συνδέθηκαν με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση του «Noor One» ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης δώδεκα ετών.

Η ποινή θα ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή