Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μεγάλα μιούζικαλ, στη διάρκεια της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, υπήρχαν πολλοί αφανείς ήρωες. Οπως η Μάρνι Νίξον  (φωτ.), που απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών. Ο θάνατός της μας θυμίζει τη μεγάλη προσφορά της, καθώς ήταν η χρυσή φωνή πίσω από μεγάλες σταρ. Η Νίξον είχε ντουμπλάρει τη Νάταλι Γουντ στο «Ουέστ Σάιντ Στόρι» και την Οντρεϊ Χέπμπορν στο «Ωραία μου κυρία», δύο δηλαδή από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά μιούζικαλ της δεκαετίας του 1960. Η ωραία φωνή που αγαπήσαμε σε αυτά τα μιούζικαλ ήταν της Μάρνι Νίξον.

(…) Επειτα από τρία χρόνια συνεργασίας βασισμένης στον συνδυασμό Δύσης και Ανατολής και ύστερα από δύο επιτυχημένες ευρωπαϊκές περιοδείες, ο πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η ερμηνεύτρια του θρησκευτικού και αρχέγονου παραδοσιακού μέλους Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζουν τη νέα δισκογραφική παραγωγή «Eleison» σε καλοκαιρινή ευρωπαϊκή περιοδεία: 31/7 Ελλάδα (Σαλαμίνα) και ακολουθούν Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία, Λετονία, Ουκρανία, Δανία, Τσεχία, Σουηδία, Μολδαβία.

(…) Ιδιαίτερα δημοφιλής και στην Ελλάδα, η Λάρα Φαμπιάν, η σταρ του σύγχρονου τραγουδιού με τη φωνή της δραματικής σοπράνο, θα βρεθεί για μία μοναδική συναυλία στην Αθήνα, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στο κεντρικό γήπεδο τένις στο ΟΑΚΑ, για να χαρίσει μια βραδιά στο ελληνικό κοινό, για το οποίο έχει τραγουδήσει μάλιστα και στα ελληνικά, μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, το «All Alone Am I» («Μην τον ρωτάς τον ουρανό») του Μάνου Χατζιδάκι. Η προπώληση έχει αρχίσει στο www.viva.gr και στο τηλέφωνο 11876 μέσω vivawallet, καθώς και στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

(…) Θεωρείται ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης της τέχνης του βίντεο. Τα έργα του έχουν κάτι βαθιά συγκινητικό και ανθρώπινο. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μια δημιουργία του Μπιλ Βαϊόλα θα τοποθετηθεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Πρόκειται για μια βιντεοεγκατάσταση στην οποία η Παρθένος κρατάει αγκαλιά τον Ιησού μετά τη Σταύρωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή