Φεγγαράδα στην Υδρα στις 20 Αυγούστου, με το μαγικό βιολί του Λεωνίδα Καβάκου, στο πιάνο ο Enrico Pace, για την 7η φιλανθρωπική εκδήλωση κλασικής μουσικής

Φεγγαράδα στην Υδρα στις 20 Αυγούστου, με το μαγικό βιολί του Λεωνίδα Καβάκου, στο πιάνο ο Enrico Pace, για την 7η φιλανθρωπική εκδήλωση κλασικής μουσικής

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πανσέληνος στις 18 Αυγούστου 2016 θα είναι λαμπερή και φωτεινή στις νύχτες πριν και μετά, ένα αξεπέραστο θέαμα στον ελληνικό ουρανό. Για τις εκδηλώσεις που την πλαισιώνουν, γράψαμε ήδη στην «Κ» στο φύλλο της 22ας Ιουλίου. Σήμερα θα δώσουμε μια μουσική είδηση ιδιαίτερα σημαντική και θα συμφωνήσετε, γιατί το Σάββατο 20 Αυγούστου, ώρα 9 βραδινή, στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Υδρας, για φιλανθρωπικό σκοπό θα παίξει βιολί ο Λεωνίδας Καβάκος με τον μόνιμο συνεργάτη του Enrico Pace στο πιάνο, σε επίλεκτο μουσικό πρόγραμμα, τιμώντας την 7η φιλανθρωπική εκδήλωση κλασικής μουσικής που γίνεται κάθε χρόνο στην Υδρα, τα έσοδα της οποίας διατίθενται για τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Υδρας. Ιδρυτές του νοσοκομείου οι ευεργέτες της Υδρας Αθανάσιος και Βέρα Κουλούρα, διευθύνεται από το Ιδρυμα «Παναγία Φανερωμένη» που ίδρυσαν οι δωρητές, με πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Δεσπότη Υδρας, Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 1) Ludwig van Beethoven: «Spring» (Ανοιξις), Sonata op. 24 (σε 4 μέρη: Ι. Allegro, ΙΙ. Adagio molto espressivo, ΙΙΙ. Scherzo: Allegro molto, IV. Rondo: Allegro ma non troppo), και 2) Richard Strauss: Sonata op. 18 in E flat major (σε 3 μέρη: Ι. Allegro ma non troppo, ΙΙ. Improvisation: Andante Cantabile, III. Finalle: Andante – Allegro).

Δύο σονάτες, του Μπετόβεν και του Ρίχαρντ Στράους, κάτω από το σεληνόφωτο, είναι ο ορισμός του μαγικού, με τον Λεωνίδα Καβάκο βιολί και τον Enrico Pace στο πιάνο, κι αυτό θα χαρούν οι Υδραίοι και οι επισκέπτες και παραθεριστές του νησιού το ξεχωριστό αυτό Σάββατο 20 Αυγούστου, στον υποβλητικό προαύλιο χώρο της Μητρόπολης της Υδρας, όταν το φωτεινό Ρολόγι σημάνει ώρα 9 βραδινή, γιορτινή… Λίγα λόγια για τη φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση που ξεκίνησε μετά τον θάνατο του Κωστή Σοφιανού που έφυγε ξαφνικά τον Ιούνιο 2009 αφήνοντας τη σύζυγό του Τζένη Σοφιανού και τους γιους του Νίκο και Αλέξανδρο Σοφιανό να τιμούν τη μνήμη του και τη μουσική παράδοση που ξεκίνησε από τον ίδιο τον Κωστή – βιολί, και ακολουθούν ο Νίκος – τσέλο και ο Αλέξανδρος – βιολί. Κι οι δυο τους είναι καθοριστικοί παράγοντες στην επιτυχία της εκδήλωσης αυτής, στην οποία έρχονται, τιμώντας τη μνήμη του Κωστή Σοφιανού, οι φίλοι και οι συμμαθητές του από τη Σχολή των Αναβρύτων, μεταξύ των οποίων ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος και η Αννα Μαρία. Μετά το τέλος της μουσικής εκδήλωσης, η βραδιά συνεχίζεται στο οικογενειακό ξενοδοχείο «Λητώ», με τις αναμνήσεις να συναγωνίζονται το παρόν, χάρις στην ιδιαίτερη χαρά που δίνει η κλασική μουσική. Πρωτεύει, βέβαια, η επιτυχία του φιλανθρωπικού σκοπού της εκδήλωσης, στην οποία ενεργά συμμετέχει η κ. Τζένη Σοφιανού ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. Ας σημειωθεί ότι δίδεται κάθε χρόνο λεπτομερής λογοδοσία της οικονομικής διαχείρισης στον πρόεδρο του ιδρύματος και στους χορηγούς, που χωρίς τη συμπαράστασή τους δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή. Η στήλη του «Σημειωματαρίου» κρατά την ημερομηνία της 20ής Αυγούστου και ιδίως τον φιλανθρωπικό στόχο της μουσικής εκδήλωσης με τον –καλύτερο καλλιτέχνη διεθνώς το 2016– Λεωνίδα Καβάκο, βιολί, και τον Enrico Pace, πιάνο, ως γεγονός που βάζει το νησί της Υδρας στον διεθνή μουσικό-πολιτιστικό χάρτη. Καλή Επιτυχία!

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή