Κανονικά η αποπληρωμή των δανείων του ΣΚΑΪ

Κανονικά η αποπληρωμή των δανείων του ΣΚΑΪ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση, που τεκμηριώνεται και από τα σχετικά παραστατικά, πως ο ΣΚΑΪ αποπληρώνει κανονικά, εμπροθέσμως και πλήρως τα δάνεια που έχει λάβει, παρέσχε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του Ομίλου Σκάι κ. Γ. Αλαφούζος. «Είμαστε από τις λίγες εταιρείες που αποπληρώνουμε τα δάνεια και έχει δημιουργηθεί πίστη» είπε αρκετές φορές ο κ. Αλαφούζος, με αφορμή σχετικές επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μελών της Εξεταστικής Επιτροπής, που έχει συσταθεί με αντικείμενο τη διερεύνηση της δανειοδότησης πολιτικών κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης. Ηταν ο πρώτος εκ των ιδιοκτητών ΜΜΕ που θα προσέλθουν για κατάθεση στην Επιτροπή. Ως γνωστόν, είχαν προηγηθεί στελέχη των τραπεζών.

Ο κ. Αλαφούζος τόνισε ότι, πλην της τακτικής αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεών του (ανέφερε πως το υπόλοιπο των δανειακών υποχρεώσεών του έχει κατέλθει στα 28,4 εκατομμύρια), ο Σκάι είναι απολύτως συνεπής και έναντι των ασφαλιστικών ταμείων, των φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς και της μισθοδοσίας των εργαζομένων στα Μέσα του Ομίλου. Παράλληλα, υπογράμμισε πως «σε αντίθεση με πάρα πολλές άλλες επιχειρήσεις, δεν έκανα χρήση του Μέσου Ενημέρωσης για να ασκήσω επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα». Στον αντίποδα, σημείωσε, και εν μέσω οικονομικής κρίσης, επενδύθηκαν 60 εκατομμύρια ευρώ από ίδια κεφάλαια, εκ των οποίων τα 20 την τελευταία διετία, προκειμένου ο Σκάι να επιβιώσει.

Τούτων δοθέντων και παρουσιάζοντας πληροφορίες αναφορικά με τον δανεισμό άλλων επιχειρήσεων ή και αντιμετώπισής τους στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των καναλιών, ο κ. Αλαφούζος επισήμανε πως γίνονται κινήσεις οι οποίες δημιουργούν περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού, εις βάρος των υγιώς λειτουργουσών επιχειρήσεων – όπως είναι και ο Ομιλος ΣΚΑΪ.

Με αφορμή ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε σε πρόσφατη εισαγγελική έρευνα που πιστοποίησε πως η λειτουργία του είναι σύμφωνη με τον νόμο και το Σύνταγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή