F1: Με το βλέμμα στο γερμανικό GP

F1: Με το βλέμμα στο γερμανικό GP

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι εύκολο να πει κανείς ότι επιστρέφοντας στο Χόκενχαιμ – μια καθιερωμένη διαδρομή – είναι σα να πηγαίνουμε σε μια ολοκαίνουργια πίστα, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει φέτος. Την τελευταία φορά που η F1 βρέθηκε εκεί ήταν το 2014, η πρώτη χρονιά της υβριδικής εποχής. Από τότε έχουν γίνει μεγάλα βήματα στην εξέλιξη των μονοθεσίων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιμένουμε χρόνους πολύ πιο γρήγορους απ' ότι πριν δυο χρόνια, με συνέπεια την αύξηση των απαιτήσεων από τα ελαστικά. Η Pirelli επέλεξε τη μέση, τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα για τη Γερμανία (σ.σ: είναι ίδια επιλογή με το προηγούμενο αγώνα στην Ουγγαρία). Πρόκειται ουσιαστικά για πιο "σκληρή" επιλογή δεδομένου ότι πριν δυο χρόνια στο Χόκενχαιμ υπήρχαν διαθέσιμες η μαλακή και η πολύ μαλακή γόμα.

 

Η ΠΙΣΤΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΏΝ

 

·       Η πίστα έχει λίγο απ' όλα με γρήγορες ευθείες αλλά και ένα πιο τεχνικό κομμάτι, αυτό του Σταδίου.

·       Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τον καιρό: Το Σάββατο των δοκιμών του 2014 η θερμοκρασία περιβάλλοντος έφτασε στους 38 βαθμούς Κελσίου.

·       Η επιφάνεια οδοστρώματος στο Χόκενχαιμ είναι εξαιρετικά ομαλή αυτό βοηθά στον περιορισμό της φθοράς και της πτώσης στην απόδοση λόγω υπερθέρμανσης.

·       Είναι σημαντική η προστασία των πίσω ελαστικών καθώς υπάρχουν πολλά σημεία επιτάχυνσης στην έξοδο αργών στροφών.

·       Όπως η πρόσφυση έτσι και η σταθερότητα στο φρενάρισμα είναι κλειδί: Τα ελαστικά υπόκεινται σε μεγάλες επιβραδύνσεις.

·       Η στροφή 5 φορτίζει με μεγάλα ποσά ενέργειας τα ελαστικά: Είναι μια αριστερή παρατεταμένη που αντιμετωπίζεται σχεδόν σαν ευθεία από τους οδηγούς.

 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΓΟΜΕΣ

 

·         Άσπρη μέση: Υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει ένα σετ διαθέσιμο για τον αγώνα, δουλεύει καλύτερα σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

·         Κίτρινη, μαλακή: Υποχρεωτική η επιλογή ενός σετ, η προσαρμοστικότητά της θα την κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στον αγώνα.

·         Κόκκινη, πολύ μαλακή: Θα χρησιμοποιηθεί εκτενώς στις δοκιμές αλλά και στην αρχή του αγώνα. Επίσης δουλεύει καλύτερα σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

 

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ:

 

·         Ο Nico Rosberg κέρδισε στον εντός έδρας γι' αυτόν αγώνα με στρατηγική 2 αλλαγών. Εκκίνησε με τη πολύ μαλακή γόμα και έβαλε τη μαλακή στους γύρους 15 και 41. Η πολύ μαλακή γόμα ήταν περίπου 1 δευτερόλεπτο ταχύτερη από την μαλακή.

·         Η καλύτερη εναλλακτική στρατηγική: Ο teammate του Rosberg, Lewis Hamilton τερμάτισε 3ος ακολουθώντας μια σπριντ στρατηγική 3 αλλαγών. Ο Βρετανός που εκκινούσε 20ος μετά από ένα ατύχημα στις δοκιμές, κέρδισε 17 θέσεις στον αγώνα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή