Al Nabaa: Πολεμιστής του ISIS, o δράστης του Ανσμπαχ

Al Nabaa: Πολεμιστής του ISIS, o δράστης του Ανσμπαχ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σύρος που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος την Κυριακή κοντά σε φεστιβάλ μουσικής στη νότια Γερμανία, εν ονόματι του Ισλαμικού Κράτους, είχε μια μακρά πορεία τζιχαντιστικής δράσης, έγραψε το επίσημο εβδομαδιαίο περιοδικό της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το al Nabaa, ο άνδρας είχε καταγωγή από το Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, και «πολύ νωρίς» εντάχθηκε σε τζιχαντιστικές οργανώσεις. Αρχικά και για διάστημα πολλών μηνών πολέμησε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μιας οργάνωσης που ιδρύθηκε το 2006 από την Αλ Κάιντα στο Ιράκ και από άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Κατόπιν επέστρεψε στη Συρία όπου κράτησε χαμηλούς τόνους προκειμένου να μην βρεθεί στο στόχαστρο των υπηρεσιών πληροφοριών της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία το 2011, συγκρότησε, σύμφωνα με το περιοδικό των τζιχαντιστών, έναν ένοπλο πυρήνα μαζί με φίλους του, και μαζί διέπρατταν επιθέσεις εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων τοποθετώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ πολέμησε στο πλευρό πολλών οργανώσεων ανταρτών προτού ενταχθεί στις τάξεις του Μετώπου Αλ Νόσρα.

Τραυματίστηκε στο Χαλέπι και εγκατέλειψε την χώρα για να νοσηλευτεί στην Ευρώπη.

Το περιοδικό του Ισλαμικού Κράτος προσθέτει ότι, από το εξωτερικό, ο άνδρας παρακολουθούσε στενά τη δράση στη Συρία της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, η οποία το 2014 θα μετονομαστεί σε Ισλαμικό Κράτος.

Μετά το κάλεσμα του ηγέτη της οργάνωσης Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι οι τζιχαντιστές να πολεμήσουν τους «σταυροφόρους» στις δικές τους χώρες, ο Σύρος αυτός θα ξεκινήσει να σχεδιάζει με κάθε λεπτομέρεια μια μεγάλη επίθεση στη Γερμανία, σύμφωνα με το al Nabaa, το οποίο διευκρινίζει ότι προτού διαπράξει την επίθεσή του, ο άνδρας κατέγραψε σε βίντεο τις προθέσεις του υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν ψυχικά διαταραγμένος.

Οι γερμανικές αρχές παρουσίασαν τον δράστη της επίθεσης στο Άνσμπαχ ως έναν Σύρο ηλικίας 27 ετών, του οποίου το αίτημα χορήγησης ασύλου είχε απορριφθεί. Είχε επιπλέον νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή