Ν.Δ.: Μετράει κέρδη από τη σύγκρουση για την Εξεταστική

Ν.Δ.: Μετράει κέρδη από τη σύγκρουση για την Εξεταστική

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να εκμεταλλευθεί την, όπως την ερμήνευσε, φοβική στάση του κ. Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο αίτημα για διερεύνηση των πράξεων ή παραλείψεων της κυβέρνησης, που οδήγησαν στην επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και σε ένα τρίτο μνημόνιο, επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εν χορώ στηλίτευσαν την απουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα αλλά και του κυβερνητικού του εταίρου, κ. Πάνου Καμμένου, από την κοινοβουλευτική συζήτηση ως αποδοχή ενοχής, ενώ αναφορικά με τα σχόλια του Μαξίμου περί απόρριψης της πρότασης και απομόνωσης της Ν.Δ. σημείωναν ότι, προφανώς, δεν ανέμεναν να «σπάσει» η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του «συνοδοιπόρου τους Β. Λεβέντη». Στην αξιωματική αντιπολίτευση, αντιθέτως, θεωρούν ότι τόσο μέσω της διαδικασίας ψήφισης του εκλογικού νόμου όσο και προχθές στη συζήτηση για την εξεταστική και, μελλοντικά, στο ζήτημα της αναθεώρησης, η Νέα Δημοκρατία πιστοποιεί ότι αποτελεί τον κύριο πόλο ενός μετώπου δημοκρατικής ευθύνης.

«Το σίγουρο είναι ότι η N.Δ. ως κυβέρνηση θα συστήσει την Εξεταστική Επιτροπή. Θα το κάνει –όχι ρεβανσιστικά, όχι τιμωρητικά – αλλά ως θεμελιώδη υποχρέωσή της προς τους πολίτες, που ζητούν και δικαιούνται να μάθουν για εκείνη την γκρίζα και σκοτεινή περίοδο» διεμήνυε λίγο αργότερα η Συγγρού, επανερχόμενη στην κριτική προς τον κ. Τσίπρα: «Δεν είχε το θάρρος να προσέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας –ενώ ήταν στη Βουλή– για να υπερασπιστεί την κυβέρνησή του και τα πεπραγμένα της από τον Ιανουάριο του 2015. Εγκατέλειψε τη μάχη και τους “συντρόφους” του, μεταθέτοντας σε εκείνους το βάρος της υπεράσπισης των δικών του ευθυνών και ολέθριων λαθών».

Οι υψηλοί τόνοι της Ν.Δ. δεν περιορίζονται, προφανώς, μόνον στο ζήτημα της εξεταστικής αλλά και σε αυτά της «καθημερινότητας», με πρώτα στην ατζέντα την οικονομία και τη δημόσια τάξη. Μετά την ομαδική ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. για τον ΕΝΦΙΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε με αιχμηρό τρόπο στις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την κοινωνική πολιτική, με τελικό στόχο να καταδείξει ότι ο κ. Τσίπρας είναι αποκομμένος από την κοινωνία και τα προβλήματά της. «Θα συμβουλεύαμε τον κ. πρωθυπουργό να αποφεύγει κάθε είδους μεγαλόστομες διακηρύξεις. Ουδείς τις ακούει. Ουδείς τις πιστεύει» σχολίασε χθες ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «το ίδιο ισχύει, κατά κύριο λόγο, και για τις σημερινές ανακοινώσεις δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας που έκανε από την ασφαλή αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου». Η Ν.Δ. και προσωπικά ο πρόεδρός της θα συνεχίσουν να «προκαλούν» τον πρωθυπουργό να «βγει στον δρόμο και να μιλήσει με τους πολίτες», οικοδομώντας, στον αντίποδα, την εικόνα ενός πιο προσιτού και, κυρίως, ειλικρινούς Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η προσπάθεια γοητείας των μέσων και λαϊκών στρωμάτων συνοδεύεται και με τη διατύπωση πολύ συγκεκριμένων και σκληρών θέσεων στα θέματα δημόσιας τάξης, που απασχολούν οριζόντια την κοινωνία. Η χθεσινή (όχι πρωτόγνωρη, πάντως, καθώς αντίστοιχα φαινόμενα υπήρξαν και επί Γ. Πανούση) αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Τόσκα, για την εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων στη Θεσσαλονίκη προσέφερε μια πρώτης τάξεως αφορμή στη Ν.Δ. να σχολιάσει πως «όλοι πια γνωρίζουμε ποιοι ενθαρρύνουν τα διαρκώς αυξανόμενα φαινόμενα ανομίας και ποιοι δίνουν το “πράσινο φως” σε πράξεις βανδαλισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή