Το «Νήσος Σάμος» εγκαινίασε η Hellenic Seaways

Το «Νήσος Σάμος» εγκαινίασε η Hellenic Seaways

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τρίτο νέο της πλοίο για την τρέχουσα περίοδο εγκαινίασε χθες η Hellenic Seaways, σηματοδοτώντας την εντονότερη δραστηριοποίησή της στο Αιγαίο. Πρόκειται για το πλοίο «Νήσος Σάμος», για το οποίο δαπανήθηκαν συνολικά 15 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια. Μάλιστα, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας, το κόστος αγοράς του πλοίου πριν από περίπου ένα χρόνο δεν ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ, με τα υπόλοιπα κεφάλαια να αφορούν δαπάνες ανακατασκευής και ανακαίνισης του πλοίου. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες επισκευής πραγματοποιήθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, απασχολώντας σημαντικό αριθμό εργαζομένων, τεχνιτών, συνεργείων και επιστημόνων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για το τρίτο πλοίο που παραλαμβάνει η Hellenic Seaways πλήρως ανακατασκευασμένο κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, καθώς προηγήθηκαν το Hellenic Highspeed και το Highspeed 7. Το «Νήσος Σάμος» έχει ανακατασκευασθεί πλήρως σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας και ξενοδοχειακών υποδομών και εξοπλισμού (καθίσματα, χώροι υποδοχής, χώροι εστίασης), όντας πλέον σημαντικά αναβαθμισμένο σε επίπεδο αξιοπιστίας και πολυτέλειας. Το νέο πλοίο θα εξυπηρετεί τη γραμμή Πειραιάς – Μεστά Χίου – Μυτιλήνη – Λήμνος – Θεσσαλονίκη, με τα δρομολόγια να εκκινούν στις 29 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaways, κ. Α. Αγαπητό, η προσθήκη του νέου πλοίου σηματοδοτεί την αντιστροφή του κλίματος για την εταιρεία και την επιστροφή της στην ανάπτυξη, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει τις προσβάσεις που παρέχονται στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή