Κίνημα των «53» κατά Τόσκα για τις καταλήψεις​

Κίνημα των «53» κατά Τόσκα για τις καταλήψεις​

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέο «πονοκέφαλο» για το Μαξίμου εξελίσσεται η κόντρα ανάμεσα στο Κόμμα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με επίκεντρο την αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη .

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, Νίκος Τόσκας, έσπευσε σήμερα, μέσω του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», να παρέχει πολιτική κάλυψη στους υφισταμένους του, δηλώνοντας, αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση, ότι «φυσικά και καλύπτω αυτή την ενέργεια, δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει». Η συνέντευξη του κ. Τόσκα ήρθε ως απάντηση στην χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι «η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».

Η παρέμβαση των «53+»

Στο θέμα παρενέβησαν νωρίτερα σήμερα οι «53+». Ειδικότερα στο editorial της ιστοσελίδας τους commonality.gr, εμφατικά δηλώνουν ότι «Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε διαλέξει. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να νικήσει η αλληλεγγύη , η ανεκτικότητα και η δημοκρατία . Όσοι δικαιολογούν το χθεσινό χτύπημα σε αλληλέγγυους και χώρους φιλοξενίας προσφύγων θα μας βρούνε απέναντι τους. Είναι αυτονόητο δε, ότι οι διώξεις των αλληλέγγυων θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα». Ουσιαστικά, οι «53+» «απαντούν» στην κάλυψη που παρείχε ο κ. Τόσκας στις αστυνομικές αρχές, ενώ, παράλληλα, παρεμβαίνουν στην περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης, ζητώντας την άμεση παύση της δικαστικής διαδικασίας. Στο κείμενό τους, παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση για πισωγύρισμα στο δόγμα «νόμος και τάξη», η επαναφορά του οποίου, αναφέρουν, «θα αποτελούσε  θεμελιώδες σφάλμα  της κυβέρνησης και θα ήταν φυσικά αδύνατο να γίνει ανεκτό από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ  και όλους όσοι τόσα χρόνια συμπορεύονται μαζί του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο».

ΝΔ: Τη χώρα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο παρα – ΣΥΡΙΖΑ;

«Μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της δημόσιας τάξης αναρωτιέται κανείς: Τη χώρα αυτή την κυβερνά το Κράτος ή το παρακράτος των αναρχικών και των ‘’αλληλέγγυων’’, ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο παρα – ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτάται σε ανακοίνωσή του ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης,

 

«Από πού άραγε εκπορεύεται η καταγγελτική ρητορεία του κυβερνώντος Κόμματος κατά των αστυνομικών δυνάμεων;  Δεν αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της Κυβέρνησης; Δεν αντιλαμβάνεται ότι το Κράτος δεν είναι κομματικό παραμάγαζο υποστήριξης των αναρχικών, προς τους οποίους προκλητικά κλείνει το μάτι;», προσθέτει ο κ. Κυριαζίδης και καταλήγει:

 

«Βιώνουμε μία κακόγουστη επανάληψη της φαρσοκωμωδίας, άλλα να λέει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωσή του προσβάλλει και πλήττει τη Δημοκρατία μας, αλλά και την ίδια την κοινωνία, που διεκδικεί και απαιτεί το δικαίωμα στην ασφάλεια».

Κίνηση Πράττω: «Ξεκομμένες από το λαό καταλήψεις»

Απάντηση στην κριτική που δέχτηκε ο κ. Τόσκας από το κυβερνόν κόμμα έδωσε η «Κίνηση Πράττω», ο πολιτικός σχηματισμός του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά από τον οποίο προέρχεται και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.

«Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ασχολείται με την επέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για την τράπεζα Αττικής, ασχολείται με τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, ο οποίος επιτελεί  έργο στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, που του έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας» σημειώνεται στην ανακοίνωση, πριν τα βέλη στραφούν και κατά της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ΝΔ ας αφήσει τα πυροτεχνήματα και τη στείρα αντιπολίτευση. Ο Ν. Τόσκας εκτέλεσε και θα εκτελεί τα καθήκοντά του με γνώμονα το καλό των πολιτών. Ας αναλογιστούν όλοι τις ρευστές γεωπολιτικές συνθήκες και να συνειδητοποιήσουν ότι τα ιδεώδη της Πατρίδας και της Αριστεράς, είναι ευρύτερα, των όποιων ξεκομμένων από το Λαό καταλήψεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή