Ενα εικοσιτετράωρο με τον ντράμερ Μανώλη Γιαννίκιο

Ενα εικοσιτετράωρο με τον ντράμερ Μανώλη Γιαννίκιο

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

11 π.μ.

Σηκώνομαι αυτή την ώρα περίπου κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το πόσο αργά έχω κοιμηθεί την προηγούμενη· δεν θέλω να χάνω ολόκληρο το πρωινό. Παίρνω τον καλύτερο καφέ από το αγαπημένο μου μαγαζί στο Παγκράτι όπου μένω και χαζεύω στο Ιντερνετ αγγελίες για βίντατζ τύμπανα, όργανα μουσικής κτλ. – είναι μια μικρή εμμονή μου.

12 το μεσημέρι

Πέραν της μουσικής έχω αναλάβει και μεγάλο κομμάτι της προώθησης της μπάντας, οπότε για 2-3 ώρες καθημερινά ασχολούμαι με τα social media. Κοιτάζω τις αναζητήσεις που γίνονται στο Google για εμάς, τα views στο YouTube κ.ά. Αυτό έχει να κάνει και με την κλίση του καθενός. Εγώ, π.χ., έχω Facebook από το 2007, ενώ άλλα παιδιά από την μπάντα έφτιαξαν πέρυσι.

2.30 μ.μ.

Συνήθως το μεσημέρι μελετάω τύμπανα, με δύο τρόπους: είτε αναζητώντας στο YouTube, το οποίο έχει εξελιχθεί σε τεράστια βιβλιοθήκη, βίντεο με σπουδαίους ντράμερ και παρατηρώντας την τεχνική τους, είτε παίζοντας ο ίδιος για εξάσκηση. Τα τύμπανα τα ξεκίνησα σχετικά αργά, στα 15, τότε δηλαδή που φτιάχνεις συνήθως την πρώτη μπάντα με τους συμμαθητές σου. Τα διάλεξα γιατί πολύ απλά ήταν το μόνο όργανο που μπορούσα να πάω στο προβάδικο και να μην έχω αγοράσει τίποτα. Θυμάμαι την πρώτη φορά, έπαιξα το «Iron Man» των Black Sabbath και μετά πήγα κατευθείαν στη μάνα μου και της ζήτησα να μου πάρει ένα ζευγάρι μπαγκέτες. Α, και βέβαια τα τύμπανα είναι κουλ…

5.30 μ.μ.

Περίπου τέτοια ώρα ετοιμαζόμαστε όλοι και πηγαίνουμε για πρόβα στην Κυψέλη. Το πόσο θα κρατήσει αυτή, εξαρτάται από το τι δουλειές έχει ο καθένας μετά. Εγώ π.χ. είμαι full time μουσικός, παίζω και σε άλλες μπάντες (Γιώργος Ζερβός, Wedding Singers, Night Knight κ.ά.), άμεση προτεραιότητα όμως είναι οι Whereswilder. Παίζω ακόμα με τη Νατάσσα Μποφίλιου, στις συναυλίες της και πλέον και δισκογραφικά. Αυτή είναι προφανώς η δουλειά που μου δίνει χρήματα, ώστε να μπορώ να κάνω και όλα τα υπόλοιπα. Γενικά, βλέποντας την κατάσταση σήμερα και από εργασιακή εμπειρία που είχα σε άλλους χώρους, σκέφτηκα πως αφού μπορώ να ζω από τη μουσική με τα ίδια (λίγα) χρήματα που θα έπαιρνα και αλλού, γιατί να μην κάνω τουλάχιστον αυτό που αγαπώ;

6.30 μ.μ.

Πίνουμε έναν καφέ, τα λέμε λίγο, βριζόμαστε και αρχίζουμε πρόβα. Τη χρονιά που πέρασε ετοιμάζαμε τον δεύτερο δίσκο μας –πιθανότατα θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο– οπότε οι πρόβες είχαν πολύ πειραματισμό, νέες ιδέες κ.ο.κ. Το τελευταίο διάστημα προετοιμαζόμασταν περισσότερο για το tour που κάναμε στα Βαλκάνια, το οποίο ήταν φανταστική εμπειρία. Ελπίζω του χρόνου, και με το νέο άλμπουμ, να μπορέσω να κλείσω ακόμα περισσότερα λάιβ – ναι, κι αυτό εγώ το κάνω!

9.30 μ.μ.

Αφού τελειώσουμε, μετά για εμένα υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα. Μπορεί να έχω δεύτερη και τρίτη πρόβα με άλλη μπάντα για παράδειγμα ή να παίζω λάιβ. Μου έχει τύχει να παίξω και τρία λάιβ σε μια μέρα. Αν δεν γίνει τίποτα από τα δύο, θα βγω μάλλον για ένα χαλαρό ποτό, τις περισσότερες φορές αναζητώντας φίλους μας μουσικούς από άλλα σχήματα. Και εκεί πάλι θα ζαλίζουμε τον κόσμο με τις μπάντες μας, τα σχέδια για το μέλλον, ποιος παίζει καλύτερα κ.λπ. Είναι ωραίο πάντως πως είμαστε μια γενιά από καινούργιες σχετικά μπάντες, με πολύ μεγάλο αλληλοσεβασμό ανάμεσά μας, είτε είμαστε φίλοι είτε όχι. Και αυτό φαίνεται και από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα όπως οι Planet of Zeus ή οι Vodka Juniors, που στα λάιβ φέρνουν μαζί τους συχνά ετερόκλητες μπάντες και όχι μόνο αυτές που «ταιριάζουν» στο δικό τους ιδίωμα.

12 μεσάνυχτα – 3 π.μ.

Στο σπίτι συνήθως θα πιάσουμε κουβέντα με τους συγκατοίκους μου ακούγοντας μουσική ή θα δω κάποια σειρά. Μου αρέσουν πολύ τα «Modern Family» και «Archer»· εδώ και ενάμιση χρόνο θέλω να αρχίσω το «Game of Thrones», αλλά όλο το αναβάλλω. Πριν κοιμηθώ θα ακούσω σίγουρα κάποιο δίσκο, ίσως και λίγο στην τύχη από τα προτεινόμενα του last.fm.

​​O Μανώλης Γιαννίκιος είναι ο ντράμερ των Whereswilder. O πρώτος δίσκος της μπάντας («Yearling») που είδαμε πρόσφατα και στο Rockwave Festival, κυκλοφορεί από τη Six d.o.g.s. Records.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή