Ρωσία: Η Ουάσιγκτον δεν διακρίνει την μετριοπαθή αντιπολίτευση από την τρομοκρατία

Ρωσία: Η Ουάσιγκτον δεν διακρίνει την μετριοπαθή αντιπολίτευση από την τρομοκρατία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξακολουθούν να μην κάνουν διάκριση ανάμεσα στους τρομοκράτες και τη λεγόμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση στη Συρία κι αυτό επιτρέπει στους εξτρεμιστές να αναδιοργανώνονται και να προετοιμάζουν νέες επιθέσεις, δήλωσε ο Σεργκέι Ριάμπκοφ, υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Υπάρχει ένα στοιχείο τουλάχιστον πολιτικού τεχνάσματος εδώ», ανέφερε ο Ριάμπκοφ.

Ο Ριάμπκοφ επέμεινε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες δρουν στη Συρία δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε οποιαδήποτε εκεχειρία και πρόσθεσε πως η πρόταση των ΗΠΑ να ανασταλούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη συριακή επικράτεια, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το περιεχόμενο του όρου μετριοπαθής αντιπολίτευση, αποτελεί στοιχείο ενός «πολιτικού τεχνάσματος».

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά εκεχειρία (…) με τους τρομοκράτες, με αυτούς που μάχονται στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Υποστήριξης, είτε το δηλώνουν επίσημα είτε δεν το λένε», ανέφερε ο Ριάμπκοφ.

Κατά τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, η Μόσχα έχει ενημερώσει επανειλημμένα την Ουάσινγκτον για τη θέση της, αλλά η Ουάσινγκτον δεν διαχωρίζει ανάμεσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις και οργανώσεις της λεγόμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, με τις οποίες οι ΗΠΑ συνεργάζονται.

«Η αναστολή των επιχειρήσεων, χωρίς εξηγήσεις για το ποιος θεωρείται μετριοπαθής αντιπολίτευση, ποιος θεωρείται τρομοκράτης, σημαίνει ότι θα δοθεί στους τρομοκράτες η ευκαιρία να ανασυνταχθούν, θα τους δοθεί η ευκαιρία να διατηρήσουν δυνάμεις για νέες επιθέσεις—ουσιαστικά, να συνεχίσουν τη σφαγή (…) που είχε αποτέλεσμα την τραγωδία του συριακού έθνους».

Ο ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι η θέση της Μόσχας είναι πως η σύγκρουση με τους τρομοκράτες στη Συρία μπορεί να τερματιστεί μόνο με μια αποφασιστική νίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή