Τον πρώτο λόγο για πρόκριση ο ΠΑΟ

Τον πρώτο λόγο για πρόκριση ο ΠΑΟ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ απέκτησε ο Παναθηναϊκός χάρη στη νίκη επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης με 1-0 χθες βράδυ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αναμφίβολα, το πρώτο ραντεβού της Αθήνας έκρυβε παγίδες για τους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι, καθώς οι αντίπαλοί τους βρίσκονται στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου στη Σουηδία.

Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» έδειξαν κατά διαστήματα καλά στοιχεία, παίζοντας πειθαρχημένα και με σοβαρότητα. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο κορυφαίος παίκτης τους, ο Μολέδο, με κεφαλιά στο 79΄, έχοντας πλέον ο Παναθηναϊκός τον πρώτο λόγο για πρόκριση στη ρεβάνς της Πέμπτης στη Στοκχόλμη.

Ο Ιταλός τεχνικός του ξεκίνησε με σύστημα 3-5-2, τοποθετώντας τον Γουακάσο στη μεσαία γραμμή, πίσω από τους Μπεργκ και Ιμπάρμπο, οι οποίοι ήταν στη γραμμή κρούσης. Και είναι αλήθεια πως οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να επιβληθούν από τα πρώτα λεπτά, με τους Λεντέσμα και Ζέκα να αναλαμβάνουν δράση στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού. Πάντως, η ΑΪΚ είχε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί με κεφαλιά του Μαρκάνεν στο 13΄. Στο 35΄ ακυρώθηκε γκολ του Μπεργκ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μέστο, ο οποίος υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βιγιαφάνιες αντικατέστησε τον Κουτρουμπή και το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1, με τον Μπεργκ να είναι στην κορυφή και τους Ιμπάρμπο, Γουακάσο και τον Αργεντινό να κινούνται πίσω από τον Σουηδό. Ο Παναθηναϊκός έγινε περισσότερο απειλητικός, αλλά χρειάστηκε και ο Στιλ να κάνει αισθητή την παρουσία του για να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα.

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Αντρέα Στραματσόνι μετά το τελευταίο σφύριγμα: «Δεν ήταν εύκολη νίκη. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και εν τέλει καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Παίξαμε με έναν αντίπαλο που έχει δώσει πολλά παιχνίδια αφού βρίσκεται στη μέση της σεζόν στη Σουηδία. Εμείς είμαστε ακόμα στην αρχή και αυτό δείχνει ότι μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο στη συνέχεια».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ΑΪΚ, Ρίκαρντ Νόρλινγκ, δήλωσε πως η ομάδα του μπορεί να φθάσει στην ανατροπή στη ρεβάνς της Στοκχόλμης: «Είμαστε λίγο απογοητευμένοι από το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι, αλλά είναι μια πρόκριση που θα κριθεί στους δύο αγώνες. Είμαστε δυνατοί στην έδρα μας κι ελπίζουμε στη ρεβάνς».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπής (46΄ Βιγιαφάνιες), Ιβάνοφ, Μολέδο, Λεντέσμα, Ζέκα, Ιμπάρμπο (88΄ Λουντ), Γουακάσο (70΄ Λέτο), Μπέργκ.

ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ: Κάλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Αβντιτς (87΄ Σαλέτρος), Σακάρι, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι (65΄ Γιασίν), Πάτρικ.

Οι εργασίες στη Λεωφόρο

Ορατά ήταν τα αποτελέσματα των εργασιών στη «Λεωφόρο» που άρχισαν μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Στο πέταλο των οργανωμένων, καθώς και στις θύρες 1-4 αντικαταστάθηκαν τα παλιά καθίσματα. Επίσης, νέα καθίσματα τοποθετήθηκαν στη θύρα των επισήμων, ενώ καθαρίστηκαν οι εσωτερικοί χώροι του γηπέδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή