Αρνητικό κλίμα παρατηρήθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικό κλίμα παρατηρήθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Το αρνητικό κλίμα δημιουργήθηκε λόγω αποθαρρυντικών εταιρικών αποτελεσμάτων και προβλέψεων, καθώς και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των πανευρωπαϊκών stress tests για τις τράπεζες. Οι τιμές των μετοχών της τράπεζας Lloyds Banking Group και της πετρελαϊκής Royal Dutch Shell υποχώρησαν, ενώ της Rolls-Royce, που κατασκευάζει κινητήρες, και της εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas ενισχύθηκαν. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 0,9%, ενώ τη σοβαρότερη πτώση εμφάνισε ως κλάδος εκείνος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Την Τετάρτη ο δείκτης είχε ανέλθει σε επίπεδα υψηλά μηνός. Στο Λονδίνο o FTSE 100 έκλεισε με -0,44%, στο Παρίσι o CAC 40 με -0,59% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με -0,43%. Κατά τους αναλυτές στρατηγικής μετοχών της Credit Suisse, οι επενδυτές παραμένουν απαισιόδοξοι για τις προοπτικές των ευρωπαϊκών μετοχών.

Τέλος, η στερλίνα σημείωσε χθες τη δραστικότερη πτώση της προς το ευρώ κατά 1%, στις 84,47 πένες. Ως προς το δολάριο υποχώρησε 0,7%, στο 1,3127 δολάριο. Οι επενδυτές εκτιμούν πως η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια πρώτη φορά σε 7 χρόνια στη συνεδρίαση της 4ης Αυγούστου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή