Αδειο το κοινωνικό πακέτο του κ. Τσίπρα

Αδειο το κοινωνικό πακέτο του κ. Τσίπρα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ψεύδη και παραπλανητικές εξαγγελίες που έχουν ως στόχο να εξαπατήσουν την κοινωνία κατηγορούν την κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τις αντισταθμιστικές παροχές προς ομάδες των πολιτών. Από την αρμόδια ομάδα της Χαρ. Τρικούπη, της οποίας υπεύθυνη είναι η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, αναφέρονται σε 13 εξαγγελίες του κ. Αλ. Τσίπρα, που περιγράφουν ως ψευδείς. Συγκεκριμένα αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι το μέτρο που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας περί πρόσβασης στο ΕΣΥ ανασφάλιστων μόνο με το ΑΜΚΑ αλλά και η χορήγηση δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους διαθέτουν βιβλιάριο πρόνοιας, ισχύει ήδη από το 2011 και διευρύνθηκε το 2014 με 25 εκατ. ευρώ από το τότε κοινωνικό πλεόνασμα. Από τη Χαρ. Τρικούπη απορρίπτουν τη δήλωση του κ. Τσίπρα περί επαρκούς στελέχωσης των δομών υγείας και σημειώνουν ότι στην πραγματικότητα τα νοσοκομεία καταρρέουν, καθώς οι εργαζόμενοι μειώθηκαν από 68.650 το 2014 σε 61.481 το 2015. Τονίζουν, επιπλέον, ότι καθυστερούν ακόμη και οι προσλήψεις των 916 γιατρών που είχαν εγκριθεί το 2014. Προσθέτουν ότι επί ενάμιση χρόνο δεν έχουν γίνει καν προπαρασκευαστικές δράσεις για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, γεγονός που απέχει από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί οικογενειακών γιατρών και δομών σε κάθε γειτονιά. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσουν και την εκτόξευση, όπως λένε, των χρεών του ΕΟΠΥΥ από 0,6 δισ. ευρώ προ ενός έτους σε 2,3 δισ. ευρώ σήμερα.

Σύμφωνα με τη Χαρ. Τρικούπη, ψευδής είναι και η πρωθυπουργική υπόσχεση για προστασία των καταβαλλομένων συντάξεων. «158.000 συνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ. 280.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου βλέπουν το μέρισμά τους να μειώνεται ή να καταργείται. 300.000 επικουρικές συντάξεις κόβονται μέχρι και 43%. Και έρχεται ο κόφτης στις προσωπικές διαφορές» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ αναφέρεται ότι η εθνική σύνταξη που προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας είναι στην πραγματικότητα η βασική σύνταξη που έχει προβλεφθεί ήδη από το 2010. Ως προς το δίχτυ προστασίας των αδυνάμων που, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, προβλέπει δωρεάν ρεύμα για 90.000 νοικοκυριά και δωρεάν νερό για 58.000 οικογένειες και δωρεάν μετακίνηση ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, από το ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η κυβέρνηση «προσφέρει ψίχουλα» καθώς το 2014 είχε διατεθεί πολύ μεγαλύτερο ποσό, 450 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα που κατευθύνθηκε σε 600.000 ωφελουμένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή