Στρατηγική συνεργασία Ηρων – Wind Hellas

Στρατηγική συνεργασία Ηρων – Wind Hellas

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο που χάραξε η Protergia (όμιλος Μυτιληναίου) ακολουθεί και η εταιρεία Ηρων (όμιλος ΓΕΚ Τέρνα) για την ενίσχυση της θέσης της στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού. Χθες, ανακοινώθηκε η στρατηγική συνεργασία της Ηρων με τη Wind Hellas. Με τη συνεργασία αυτή τα καταστήματα της Wind, καθώς και το ευρύτερο δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, θα διαθέτει στους καταναλωτές της ελληνικής αγοράς, ιδιώτες και επαγγελματίες, τα προγράμματα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας του ομίλου Ηρων. Πρόκειται για πακέτα χαμηλής και μέσης τάσης.

Η Wind είναι η δεύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών που διαθέτει μέσω του δικτύου της προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας. Προηγήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, η στρατηγική συνεργασία της Protergia με τον όμιλο ΟΤΕ, για τη διάθεση πακέτων ηλεκτρικής ενέργειας της πρώτης μέσω των καταστημάτων Γερμανός και Cosmote.

Οι εταιρείες ενέργειας τώρα αναζητούν δίκτυα πώλησης των πακέτων τους, καθώς αναπτύσσεται η αγορά εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ίδιες θέλουν να αξιοποιήσουν υφιστάμενα δίκτυα και να μη δημιουργήσουν νέα ιδιόκτητα δίκτυα, κάτι που σίγουρα κοστίζει ακριβά. Από την άλλη πλευρά, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών βάζουν στα δίκτυα λιανικής διάθεσης άλλη μια γραμμή πακέτων υπηρεσιών, αυξάνοντας τα έσοδά τους. Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και η απάντηση της τρίτης μεγάλης εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, της Elpedison στον ανταγωνισμό των δύο άλλων μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών. Ο ανταγωνισμός στον τομέα της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού έχει ενισχυθεί και αναμένεται να ανεβάσει ταχύτητες από το φθινόπωρο.

Κομβικό σημείο για την εξέλιξη της λιανικής αγοράς θα είναι η διεξαγωγή της πρώτης δημοπρασίας για τη διάθεση λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος της ΔΕΗ μέσα στον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την εφαρμογή του μέτρου που επελέγη από την κυβέρνηση σε συμφωνία με τους πιστωτές για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ σε ποσοστό κάτω από το 49% μέχρι το 2018. Μέχρι και τον Ιούνιο, οι 7 ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά απέσπασαν από τη ΔΕΗ ένα συνολικό μερίδιο κοντά στο 10%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή