Τα 12 η ιδανική ηλικία απόκτησης κινητού

Τα 12 η ιδανική ηλικία απόκτησης κινητού

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mέχρι πριν από μερικά χρόνια, οι γονείς αναρωτιούνταν σε ποια ηλικία να δώσουν  στα  παιδιά  τους τα  κλειδιά του  αυτοκινήτου.  Σήμερα, τα δεινά τους μεγαλώνουν, καθώς καλούνται να αποφασίσουν σε ποια ηλικία θα πρέπει ν’ αγοράσουν στο παιδί τους κινητό τηλέφωνο.

Τα έξυπνα κινητά είναι μία πύλη προς το Διαδίκτυο με ό,τι κινδύνους ελλοχεύουν εκεί. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά σήμερα αποκτούν κινητό σε όλο και μικρότερη ηλικία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Influence τα παιδιά αποκτούν το πρώτο τους κινητό στα δέκα τους χρόνια. Ωστόσο, για μερικά παιδιά, η μεγάλη περιπέτεια αρχίζει ακόμα νωρίτερα, από τα επτά χρόνια.

Πώς, άραγε, θα μπορούσαμε να καθορίσουμε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρει το παιδί κινητό; Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όσο περιμένει κανείς, τόσο το καλύτερο. Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα 12 είναι η ιδανική ηλικία, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι καλύτερα τα παιδιά να αποκτούν τηλέφωνο στα 14. Ολοι ανεξαιρέτως οι ειδικοί συμφωνούν ότι το «αργότερα» είναι καλύτερο, διότι τα κινητά τηλέφωνα είναι εθιστικά και μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή του παιδιού από τα μαθήματα. Ταυτόχρονα, τα παιδιά είναι ευάλωτα στον διαδικτυακό εκφοβισμό, στους παιδεραστές αλλά και στην ανταλλαγή εικόνων σεξουαλικού περιεχομένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή