Η οικονομία ψηλά στην ατζέντα του Ποταμιού

Η οικονομία ψηλά στην ατζέντα του Ποταμιού

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας αναμένεται να δώσουν βαρύτητα το επόμενο χρονικό διάστημα το Ποτάμι και ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Στη Σεβαστουπόλεως, βρίσκονται σε διαδικασία προετοιμασίας για τη σταδιακή εκδίπλωση των κομματικών θέσεων πάνω σε μια σειρά από ζητήματα που ευθύς εξαρχής χαρακτήριζαν το Ποτάμι και αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εξωστρέφεια. Για τους επιτελείς της Σεβαστουπόλεως μια τέτοια προσπάθεια είναι πολύ πιο ουσιώδης από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες περί «λαϊκού διαλόγου» για τη συνταγματική αναθεώρηση. Στελέχη του κόμματος διερωτώνταν, μάλιστα, πώς είναι δυνατόν τα κυβερνητικά στελέχη να ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα σε μια περίοδο καταβαράθρωσης της πραγματικής οικονομίας και να μιλούν στους πιεσμένους, από την εξουθενωτική φορολογία και την αποεπένδυση, πολίτες για αλλαγές στο Σύνταγμα.

Από τη Σεβαστουπόλεως εξαπέλυσαν χθες επίθεση στην κυβέρνηση και για την τροπολογία για τα «πεντάστερα» βάσει της οποίας δεν υπάρχει πλαφόν ούτε στη δαπάνη, ούτε στις ημέρες που μπορεί υπουργοί και οι συνοδείες τους να διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία. Από το Ποτάμι καταγγέλλουν ότι «λεφτά για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν. Σε καιρούς της πιο άγριας φορολογικής αφαίμαξης οι κυβερνώντες αντί να προχωρήσουν σε περικοπές στις δαπάνες τους, με τροπολογία αποφασίζουν» τα μέλη της αποστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των υπουργών Αμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν, έξοδα τα οποία θα καλύπτονται, προφανώς, από το Δημόσιο. «Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλους, δηλαδή. Εις υγείαν των φορολογουμένων! Ως αντιστάθμισμα, βέβαια, ανακοίνωσαν σήμερα επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους! Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησής τους», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Ποταμιού.

Χθες, ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στα παλαιότερα κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) με αφορμή τα 285 εκατ. ευρώ χρέη που έχουν προς το τραπεζικό σύστημα. Αντίθετα, όπως ανήρτησε ο κ. Θεοδωράκης στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, «το Ποτάμι όχι μόνο δεν έχει δανειστεί ούτε ένα ευρώ αλλά είναι και το μόνο κόμμα που σε τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιεί τα έσοδά του και τα έξοδά του». Ο κ. Θεοδωράκης τονίζει ότι τα στελέχη του κόμματός του έχουν «ψηλά το κεφάλι» διότι, όπως λέει, «δεν κληρονομήσαμε την ασθένεια της σπατάλης του παλιού χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή