Παυλόπουλος κατά των λαθών πρώτου μνημονίου

Παυλόπουλος κατά των λαθών πρώτου μνημονίου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ένα ισχυρό χαρτί για την άμβλυνση των αιχμών του τρίτου μνημονίου, «χωρίς να κάνουμε ούτε κατά κεραία πίσω ως προς τις υποχρεώσεις μας που αφορούν τη δημοσιονομική πειθαρχία», αντιμετώπισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την έκθεση του Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ για το πρώτο πρόγραμμα.

Κατά την υποδοχή του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού, ο κ. Πρ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η έκθεση συνιστά ομολογία λαθών που έγιναν κατά το πρώτο πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, «λάθη τα οποία ακόμη εξακολουθούν να ταλανίζουν την ελληνική οικονομία».

«Πιστεύω ότι η ομολογία αυτών των λαθών θα οδηγήσει, κατά την εφαρμογή του παρόντος προγράμματος και χωρίς να θίγουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία που είναι απαραίτητη, στις διορθώσεις εκείνες που πρέπει να γίνουν. Γιατί δεν οφείλονται σε εμάς τα λάθη αυτά», προσέθεσε ο κ. Παυλόπουλος, παίρνοντας επισήμως θέση σχετικά με τη διαπραγμάτευση των όρων εφαρμογής του προγράμματος που, όπως είπε, «θα πρέπει να γίνει περισσότερο φιλικό προς την αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που και κατά το παρελθόν έχει παρέμβει πολιτικά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, οι διορθώσεις θα πρέπει να γίνουν χωρίς να αναιρούν την εφαρμογή του προγράμματος και δίχως υποχωρήσεις στο ζήτημα της δημοσιονομικής πειθαρχίας. «Εμείς θα κάνουμε όποιες μεταρρυθμίσεις χρειάζεται για να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα και ελπίζω και οι εταίροι μας, ύστερα από αυτή την έκθεση, να μας διευκολύνουν, και το τονίζω, χωρίς να κάνουμε ούτε κατά κεραία πίσω ως προς τις υποχρεώσεις μας που αφορούν τη δημοσιονομική πειθαρχία».

Η δημόσια παρέμβαση Παυλόπουλου προκάλεσε αίσθηση, καθώς από πλευράς κυβέρνησης υπήρξε μόνον άτυπη διαρροή «κύκλων» του υπ. Οικονομικών που χαρακτήριζαν τις παραδοχές του ΔΝΤ ως επιβεβαίωση των θέσεων που έχει διατυπώσει η κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή