Λογοτεχνία στο νησί των μαρμαροτεχνιτών

Λογοτεχνία στο νησί των μαρμαροτεχνιτών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάρμαρο, μέταλλο και τα τελευταία πέντε χρόνια, και λογοτεχνία. Η ανεμόεσσα Τήνος έχει την τύχη, τον Ιούλιο, να συγκεντρώνει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες λογοτεχνικές φωνές από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Κι όλα αυτά, χάρις στην Κοινωνία των (δε)κάτων, τον Κύκλο Ποιητών και τον ανεξάντλητο ποιητή και εκδότη Ντίνο Σιώτη.

Φέτος, ήδη από χθες, Πέμπτη, κάτοικοι και επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα ν’ ακούσουν και να συνομιλήσουν με ποιητές και πεζογράφους, αφού το 5ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου φιλοξενεί 16 συγγραφείς από 8 χώρες. Αυτοί είναι: Ανε Χελένε Γκούνταλ (Νορβηγία), Ολγα Σαβιτσέβιτς (Κροατία), Μαριάνε Λάρσεν (Δανία), Κέιτ Νιούμαν (Ιρλανδία), Νταν Σκόφιλντ (ΗΠΑ), Νούρι αλ-Τζάρα (Συρία) και Γκέρχαρντ Φάλκνερ (Γερμανία), ενώ από την Ελλάδα συμμετέχουν οι Δημήτρης Αθηνάκης, Θεόδωρος Γρηγοριάδης, Σοφία Διονυσοπούλου, Πέτρος Μάρκαρης, Χάρης Μελιτάς, Χρύσα Φάντη, Αλέκος Φλωράκης, Δημήτρης Χουλιαράκης και Δήμητρα Χριστοδούλου.

Χθες, Πέμπτη, η έναρξη του φεστιβάλ έγινε στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στη Χώρα της Τήνου, ενώ σήμερα συνεχίζεται στον Τριπόταμο, στις 20.30. Αύριο, Σάββατο, οι αναγνώσεις και οι συζητήσεις για τη λογοτεχνία και τη ζωή θα συνεχιστούν και, τελικά, θα ολοκληρωθούν στο λιμάνι του νησιού, επίσης στις 20.30. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο Ντίνος Σιώτης, «προσπαθούμε να κρατήσουμε μια ποιοτική, γλωσσική, γεωγραφική και ηλικιακή ισορροπία. Σχεδόν 100 συγγραφείς (ποιητές και πεζογράφοι), από όλες τις ηπείρους, έχουν περάσει τον κάβο του νησιού. Το σημαντικό είναι ότι δυο-τρία άτομα, με ελάχιστα στην αρχή μέσα, έκαναν βουτιά στα βαθιά και τόλμησαν κάτι μεγάλο».

Αν κάποιος άνεμος σας φέρει στην Τήνο (και πολύ πιθανόν να σας κάνει παρέα εκεί!), περάστε ν’ ακούσετε τους λογοτέχνες. Κάτι θα σας δώσουν, κάτι θα τους δώσετε.

​​Απόψε στον Τριπόταμο, στις 20.30 και αύριο στο λιμάνι της Τήνου, στις 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή