Κλασική μουσική με εξαίρετους σολίστ στα νερά του Αργοσαρωνικού

Κλασική μουσική με εξαίρετους σολίστ στα νερά του Αργοσαρωνικού

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφετηρία τον Γαλατά, όπου χθες δόθηκε η πρώτη συναυλία, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού ξεκίνησε για μία ακόμη χρονιά το μουσικό ταξίδι του στον Αργοσαρωνικό. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη φεστιβάλ, αλλά για μια πλήρη εμπειρία με ιδιωτική πρωτοβουλία, που, σε συνεργασία με τους δήμους, φέρνει στα νησιά εκλεκτούς μουσικούς από διάφορες χώρες. Οι σολίστ αυτοί που έχουν αγαπήσει την Ελλάδα έχουν παίξει σε μεγάλες αίθουσες, αλλά η χαρά τού να παίζεις δίπλα στο κύμα σε ένα ελληνικό νησί είναι μια άλλης τάξεως εμπειρία.

Μετά τον Γαλατά, οι Σπέτσες, η Υδρα, ο Πόρος και για πρώτη φορά τα Κύθηρα αναμένουν συναυλίες μουσικής δωματίου υψηλής ποιότητας έως τις 9 Αυγούστου.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού ιδρύθηκε από τον Ελληνα βιολονίστα Γιάννη Αγρανιώτη και τον Αυστραλό σολίστ της βιόλας Francis Kefford, οι οποίοι δημιούργησαν το σύνολο Leondari Ensemble. Είναι μια παρέα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τόσο τη μουσική δωματίου όσο και τα ελληνικά νησιά. Το Φεστιβάλ υλοποιείται με τη χορηγία της πρεσβείας της Γερμανίας και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Υδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Κυθήρων. Οι συναυλίες στην Υδρα πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου. Σήμερα, το Φεστιβάλ συνεχίζει στις Σπέτσες και το Σάββατο στην Υδρα. Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς αυτήν τη μουσική παρέα στα νερά της Ελλάδας… (www.saronicfestival.com).

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή