ΗΠΑ: Νέα κυβερνοεπίθεση κατά των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Νέα κυβερνοεπίθεση κατά των Δημοκρατικών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Επιτροπή για την προεκλογική Εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο (Democratic Congressional Campaign Committee – DCCC) επιβεβαίωσε σήμερα πως υπήρξε στόχος ενός περιστατικού παραβίασης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που ήταν παρόμοιο με άλλες πρόσφατες επιθέσεις, όπως η κλοπή εγγράφων από την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σε ανακοίνωσή της η DCCC ανέφερε ότι αντέδρασε αμέσως και ανέθεσε στην εταιρία CrowdStrike να ερευνήσει την παραβίαση των συστημάτων της. H έρευνα συνεχίζεται, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η DCCC λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το ζήτημα. Με τη βοήθεια εξεχόντων ειδικών έχουμε λάβει και εξακολουθούμε να λαμβάνουμε μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας του δικτύου μας υπό το φως αυτών των πρόσφατων γεγονότων"», ανέφερε η επιτροπή.

«Συνεργαζόμαστε με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου με σεβασμό στη συνεχιζόμενη έρευνά τους», ανέφερε.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε χθες πως το FBI διερευνά μια επίθεση εναντίον της DCCC στον κυβερνοχώρο, η οποία μπορεί να έχει σχέση με μια κυβερνοεπίθεση στη Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μια ενδεχόμενη διασύνδεση με ρώσους χάκερ αναμένεται να αυξήσει τις κατηγορίες, οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν αποδειχθεί, ότι η Μόσχα προσπαθεί να αναμειχθεί στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ προς όφελος του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

Το Κρεμλίνο αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην κυβερνοεπίθεση εναντίον της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή