Τηλεφωνική επικοινωνία Αβραμόπουλου με τον Βούλγαρο υπουργό Εσωτερικών

Τηλεφωνική επικοινωνία Αβραμόπουλου με τον Βούλγαρο υπουργό Εσωτερικών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας Ρουμιάνα Μπατσβάροβα είχε την Παρασκευή ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του επιτρόπου, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Δ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Κομισιόν για περαιτέρω διαβουλεύσεις και παροχή στήριξης προς τις βουλγαρικές αρχές, καθώς και για την ενίσχυση του Frontex, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Επίσης, ενθάρρυνε τη Βουλγαρία να έχει ενεργή συνεργασία με την Europol για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών και για την ενίσχυση του ελέγχου στα σύνορα της με τη Σερβία.

Ακόμη, ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε να ενημερώνεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με οποιεσδήποτε εξελίξεις, προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχει άμεσα βοήθεια, εφόσον χρειασθεί.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Frontex έχει σήμερα στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας 53 αξιωματούχους και 17 στα σύνορα Βουλγαρίας-Σερβίας.

Εξάλλου, κατόπιν αιτήματος της βουλγαρικής πλευράς στις 6 Ιουλίου, η παρουσία του Frontex θα ενισχυθεί τον Αύγουστο με επιπλέον 60 αξιωματούχους.

Στην Βουλγαρία έχουν διατεθεί 91 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ), σύμφωνα με το εθνικό της πρόγραμμα για την περίοδο 2014-2020 και έχει λάβει περίπου 12 εκατ. ευρώ για την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης από τα ταμεία ασφάλειας και μετανάστευσης.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή