Θεοδωράκης: Σχέδιο αποπροσανατολισμού

Θεοδωράκης: Σχέδιο αποπροσανατολισμού

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως επιχείρηση αποπροσανατολισμού από τα προβλήματα της οικονομίας περιέγραψε τη συζήτηση περί τη συνταγματική αναθεώρηση, που έχει εγκαινιάσει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση, ο κ. Στ. Θεοδωράκης σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κοροϊδία» καθώς, όπως είπε, «την ώρα που η οικονομία θέλει συγκεκριμένες απαντήσεις και ενώ η κυβέρνηση δεν τις έχει, αντί να κατευθύνει τη συζήτηση στο τι θα κάνουμε με την ανεργία και τι θα κάνουμε με την οικονομία, στήνει φιέστες για το Σύνταγμα». Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «αντισταθμιστικών» παροχών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι» των πολιτών, δημιουργώντας, στην πραγματικότητα, σοβαρότερα προβλήματα. «Κάνει συνέχεια περικοπές, μοιράζοντας όμως νέα δώρα που και αυτά θα είναι εις βάρος των πολιτών» σχολίασε χαρακτηριστικά. Οπως είπε, οι νέες παροχές στην πραγματικότητα απλώς προσθέτουν περισσότερα ελλείμματα στους δημόσιους οργανισμούς, ενώ η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα να βρει λύσεις για τα ουσιώδη, όπως η ενίσχυση της ανάπτυξης, η αύξηση των εξαγωγών και η μείωση της ανεργίας.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε, ακόμη, ότι «το οικονομικό πρόβλημα δεν θα λυθεί, αν δεν πάμε σε μια συνολικά διαφορετική πολιτική διαχείριση». Και επισήμανε πως «αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης, αυτή τη στιγμή, να κάνει παρεμβάσεις σε χιλιάδες μικρά πράγματα που είναι έξω ακόμα και από το δημοκρατικό πλαίσιο θα δημιουργήσει καινούργια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απολύτως καμία πραγματική ιδεολογική ταυτότητα, αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα κατά το δοκούν. «Αν χρειάζεται είναι μαρξιστικό, αν δεν χρειάζεται είναι μνημονιακό, αν χρειάζεται είναι κεντροαριστερό» είπε ενδεικτικά ο κ. Θεοδωράκης. Σε ερώτηση για το ταξίδι μελών της κυβέρνησης στην Πάρο, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι οι υπουργοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο, όχι όμως με χρήματα του ελληνικού λαού. Με αυτή την αφορμή σχολίασε την τροπολογία βάσει της οποίας οι συνοδοί του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των υπουργών θα φιλοξενούνται στα ίδια ξενοδοχεία, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη θα επιβαρύνει με αρκετά εκατομμύρια τον προϋπολογισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή