«Πράσινο φως» για τουριστική επένδυση στην Κόρινθο

«Πράσινο φως» για τουριστική επένδυση στην Κόρινθο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eγκρίθηκε η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την υλοποίηση επένδυσης που αφορά τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος 5 αστέρων στη περιοχή Νησί Μαρέζα – Κοκόσι του Δήμου Κορίνθου με διαχειρίστρια εταιρεία τη «Νησί Μαρέζα Α.Ε.».

Στη σχετική μελέτη που συνυπογράφεται από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, περιγράφεται το επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία του σύνθετου τουριστικού καταλύματος δυναμικότητας 810 κλινών. Η έκταση όπου θα αναπτυχθεί το κατάλυμα φθάνει τα 780 στρέμματα. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου πολυτελείας, τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και συνοδών υποστηρικτικών έργων τα οποία αφορούν τεχνητή παραλία, καταφύγιο τουριστικών σκαφών 54 θέσεων, τελεφερίκ, ελικοδρόμιο κ.ά. Ως εγκατάσταση ειδικής τουριστικής υποδομής προβλέπεται η δημιουργία κέντρου υδροθεραπείας ιαματικού ύδατος με προμήθεια ιαματικού νερού από τις Πηγές των Λουτρών Ωραίας Ελένης.

Εξάλλου, δημοσιεύθηκε και η εγκριτική απόφαση των τριών υπουργών για τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά άλλη μία μεγάλη τουριστική επένδυση, που δρομολογείται στον Δήμο Λοκρών στη Φθιώτιδα. Πρόκειται για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση της περιοχής ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης του έργου Atalanti Hills το οποίο θα αναπτυχθεί σε έκταση 12.351 στρεμμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή