Γεννηματά: Δε θα γίνουμε συμπληρωματική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ

Γεννηματά: Δε θα γίνουμε συμπληρωματική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα γίνεί συμπληρωματική δύναμη ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά». Η κα. Γεννηματά εξακολούθησε, ωστόσο να υποστηρίζει την σταθερή θέση του κόμματος του ΠΑΣΟΚ για «ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης – συνεργασίας».

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει συγκυριακή συμμαχία με την κυβέρνηση, το Φθινόπωρο, κατά τη συζήτηση των εργασιακών και των ομαδικών απολύσεων, ζήτημα στο οποίο συμφωνούν τα δύο κόμματα, η κ. Γεννηματά απέφυγε να δεσμευτεί.

Για την στάση που τήρησε το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα του εκλογικού νόμου η κα Γεννηματά διευκρίνισε ότι κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση απλής αναλογικής, με εξαίρεση «στην περίπτωση που ο λαός με υψηλό ποσοστό (άνω του 42%) εκφράσει την ρητή βούληση του να κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων.»

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ιδιοτέλεια και την Νέα Δημοκρατία για «στενό μικροκομματικό συμφέρον». «Ο κ. Μητσοτάκης επέμενε στο μπόνους των 50 εδρών και αρνήθηκε κάθε συζήτηση, με βάση την πρόταση μας», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείσα εάν την προβληματίζει το «πολιτικό φλέρτ» του πρωθυπουργού με τον Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι συναντήθηκε πρόσφατα με τον κ. Παπανδρέου και συζήτησαν για την ενότητα του κεντροαριστερού χώρου.«Αναμένουμε τις προτάσεις του κόμματος του για το κοινό προγραμματικό πλαίσιο και την συμμετοχή και συμβολή του ΚΙΔΗΣΟ για την συνέχεια και ολοκλήρωση του εγχειρήματος ανασυγκρότησης του ευρύτερου πολιτικού μας χώρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή