«Εκρηξη» Πολάκη κατά Δικαιοσύνης, ΕΛ.ΑΣ.

«Εκρηξη» Πολάκη κατά Δικαιοσύνης, ΕΛ.ΑΣ.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και στην Ελληνική Αστυνομία εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για τη σύλληψη δύο διοικητικών στελεχών του Νοσοκομείου Τρικάλων, επειδή προχώρησαν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων έργου για τον καθαρισμό του νοσοκομείου. Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε την Αστυνομία ότι έδρασε σαν το μακρύ χέρι του εργολάβου καθαριότητας του νοσοκομείου και τη Δικαιοσύνη ότι εμμέσως στάθηκε υπονομευτής της προσπάθειας του υπουργείου για βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Την Κυριακή το βράδυ συνελήφθησαν η διοικητική διευθύντρια και ο διοικητικός υποδιευθυντής του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι οποίοι ύστερα από μία νύχτα στα κρατητήρια αφέθηκαν ελεύθεροι χθες το μεσημέρι. Αιτία ήταν οι ατομικές συμβάσεις με εργαζομένους στη καθαριότητα, όπως ορίζει νόμος και υπουργική απόφαση, κατά των οποίων έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δικαστικός λειτουργός των Τρικάλων εξέδωσε προσωρινή διαταγή μη εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης.

Το περιστατικό προκάλεσε την έκρηξη του κ. Πολάκη, που σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «η σύλληψη των διοικητικών στελεχών αναδεικνύει το βαθύ πρόβλημα που εντοπίζεται σε τμήμα της Δικαιοσύνης και των Σωμάτων Ασφαλείας και το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την κυβέρνηση». «Θεωρώ αδιανόητο κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης, οι οποίες εξυγιαίνουν τον χώρο της Δημόσιας Υγείας, μειώνουν το δημοσιονομικό κόστος και εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να βρίσκονται υπό την αίρεση ή την ακύρωση κάποιου δικαστικού λειτουργού, που μπορεί να εκδίδει προσωρινές διαταγές μη εφαρμογής κυβερνητικών αποφάσεων, έως τη συζήτηση των κύριων προσφυγών στο ΣτΕ», πρόσθεσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «περιμένουμε πως η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, από τη σκοπιά του εργασιακού δικαίου και του δημοσίου συμφέροντος, θα σταθεί συμπαραστάτης και όχι υπονομευτής της προσπάθειας. Περιμέναμε επίσης ότι η Ελληνική Αστυνομία, ως προστάτης του δημοσίου συμφέροντος και όχι ως τοποτηρητής των ατομικών και των επιχειρηματικών συμφερόντων, θα είχε χειριστεί ανάλογα την υπόθεση. Καλούμε τη Δικαιοσύνη να αποκαταστήσει το κύρος της και την Ελληνική Αστυνομία να λειτουργήσει με βάση το δημόσιο συμφέρον».

«Ο γνωστός κ. Πολάκης χτύπησε ξανά», σχολίασε η Ν.Δ. Και πρόσθεσε «για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή μόνον όταν είναι αρεστή. Είναι όμως διαπλεκόμενη όταν είναι δυσάρεστη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή