Διεθνής επιτυχία φοιτητών του ΕΚΠΑ σε μαθηματικό διαγωνισμό

Διεθνής επιτυχία φοιτητών του ΕΚΠΑ σε μαθηματικό διαγωνισμό

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα χρυσό, δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια στον 23ο Μαθηματικό Φοιτητικό Διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition), που διεξήχθη από τις 25 έως τις 31 Ιουλίου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας, κατέκτησε η πενταμελής ομάδα του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ομάδα αποτελούνταν από τον Κώστα Ψαρομήλιγκο (χρυσό), τον Αντώνη Ζητρίδη (αργυρό), τον Κωνσταντίνο Τσίνα (αργυρό), τον Φαίδωνα Ανδριόπουλο (χάλκινο) και τον Μιχάλη Σαράντη (χάλκινο). Η συγκεκριμένη επιτυχία έρχεται να προστεθεί σε σειρά προηγούμενων επιτυχιών φοιτητών του Τμήματος σε παρόμοιους διαγωνισμούς. Ωστόσο ο εν λόγω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές και οργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται για δύο ημέρες σε πέντε προβλήματα την κάθε ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και σε αυτόν μετέχουν κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Μάλιστα ο Μιχάλης Σαράντης και ο Κώστας Ψαρομήλιγκος κατέκτησαν αργυρό μετάλλιο και στον περυσινό 22ο Μαθηματικό Φοιτητικό Διαγωνισμό IMC. Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 μέχρι και σήμερα, έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε χρόνο: μετάλλια αλλά και καλά πλασαρίσματα. Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 258 φοιτητές σε 46 ομάδες. Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων συμμετοχής στον διαγωνισμό καλύφθηκε από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή