ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοελέ σοκολάτας με 4 υλικά

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ζάχαρη και Αλεύρι, Γλυκά, Σοκολάτα, Επιδόρπια, Αυγά

Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 10΄

Υλικά (για 6 άτομα)
  • 4 αυγά
  • 165 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 65 γρ. βούτυρο + επιπλέον για τις φόρμες
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
  • κακάο, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και βουτυρώνουμε 6 ατομικά, βαθιά φορμάκια. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει εντελώς η σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε απαλά, με κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει, μέσα στο μείγμα.

Το μοιράζουμε στα βουτυρωμένα φορμάκια, φροντίζοντας να μην τα παραγεμίσουμε γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν.

Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180° C και ψήνουμε τα μοελέ για 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο κι αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ή κακάο κοσκινισμένο.

  • Τα μοελέ είναι πολύ μαλακά στο εσωτερικό τους και γι’ αυτό δεν επιμένουμε στο ψήσιμο.


Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ