«Νoor 1»: Ισόβια σε πέντε, ελεύθεροι μέχρι την έφεση τέσσερις

«Νoor 1»: Ισόβια σε πέντε, ελεύθεροι μέχρι την έφεση τέσσερις

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ποινές σε βάρος των εμπλεκομένων στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα με το πλοίο «Noor 1», τον Ιούνιο του 2014, ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο ναυλομεσίτης από το Ντουμπάι Γιώργος Μπουρδούβαλης ή κάπτεν Τζορτζ καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας φυλάκισης συν εννέα χρόνια και καταβολή χρηματικής ποινής 600.000 ευρώ.

Ο 42χρονος εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης που είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης των δύο τόνων ηρωίνης καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας φυλάκισης συν οκτώ χρόνια και καλείται να καταβάλει χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ.

Η ποινή που επιβλήθηκε στους τρεις άνδρες τουρκικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε σημαντικό μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών είναι αυτή της ισόβιας φυλάκισης συν οκτώ χρόνια και η καταβολή 200.000 ευρώ ως χρηματική ποινή.

Ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, ο οποίος είχε αναλάβει τη μεταφορά με νταλίκα μέρους του φορτίου της ηρωίνης στην αποθήκη στο Κορωπί καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση και την καταβολή χρηματικής ποινής ύψους 80.000 ευρώ. Ο Ιρανός «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 ετών και χρηματική ποινή 16.000 ευρώ.

Ελεύθεροι μέχρι την έφεση Κοτσώνης και άλλοι τρεις

Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας Αιμίλιος Κοτσώνης, ο Βασίλης Κουρούβανης και ο Παναγιώτης Φάρος, που συνδέθηκαν κατά περίπτωση με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση του «Noor 1», καταδικάστηκαν σε 10ετή και 8ετή φυλάκιση αντίστοιχα. Τέλος, ο Σταύρος Λάγιος, βοηθός του Μάκη Γιανουσάκη καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση. Οι ποινές των τεσσάρων τελευταίων καταδικασθέντων, ωστόσο, έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Κουρούβανη, κ. Παύλος Σαράκης, σχετικά με τη δικαστική απόφαση, δήλωσε: «Σεβόμαστε την ετυμηγορία του δικαστηρίου και ευελπιστώ βάσιμα ότι ο εντολέας μου θα αθωωθεί στο Εφετείο. Σε κάθε περίπτωση είμαι ικανοποιημένος που σε μία πολύπλοκη υπόθεση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απέναντι σε ένα βαρύτατο κατηγορητήριο ο εντολέας μου δεν στερήθηκε το αγαθό της ελευθερίας του».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Ιρανού «συνοδού» του φορτίου, κ. Νίκος Ιωάννου, σχολιάζοντας την ακροαματική διαδικασία και το αποτέλεσμα, έκανε λόγο για «πρότυπο δίκαιης δίκης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή