Τουριστική επένδυση 40 εκατ. σχεδιάζεται στην Ερμιονίδα

Τουριστική επένδυση 40 εκατ. σχεδιάζεται στην Ερμιονίδα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα τουριστική επένδυση 40 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ξενοδοχείο πολυτελείας και παραθεριστικές κατοικίες, προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στην Ερμιονίδα.

Την επένδυση θα υλοποιήσει η εταιρεία Golden Land Goutos, με την ανάπτυξη ιδιόκτητης έκτασης όπου λειτουργούσε παλαιότερα το ξενοδοχείο Costa Perla. Την ανάπτυξη τoυ έργου έχει αναλάβει η εταιρεία Ζoniro. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα υφιστάμενα κτίρια θα κατεδαφιστούν σχεδόν πλήρως, προκειμένου να δημιουργηθούν οι νέες τουριστικές εγκαταστάσεις. Η δομημένη επιφάνεια θα φθάσει τα 12.500 τ.μ. και θα αποτελείται αποκλειστικά από μπάνγκαλοου και πολυτελείς βίλες. Στις συμπληρωματικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται η δημιουργία εστιατορίων και κέντρου θαλασσοθεραπείας. Επιπλέον, έχει προγραμματισθεί η δημιουργία χώρου ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, η ιδιοκτήτρια εταιρεία υπολογίζει, εφόσον ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία εξασφάλισης των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, να ξεκινήσουν τα έργα εντός του 2018. Στόχος είναι το συγκρότημα να αδειοδοτηθεί υπό το πλαίσιο των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, μία μορφή τουριστικών αναπτύξεων που κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού έχουν κατατεθεί αιτήσεις ή βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδοτήσεων 15 σχέδια επενδύσεων με τη μορφή σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, που συνδυάζουν τη λειτουργία ξενοδοχείων και κατοικιών.

H Golden Land Goutos δραστηριοποιείται περισσότερα από 40 χρόνια στον χώρο των ακινήτων στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην Αργολίδα, ενώ ειδικεύεται στις πολυτελείς κατοικίες. Με την επένδυση στην Ερμιονίδα εγκαινιάζει την είσοδό της στον χώρο του τουρισμού. Η Ζoniro αναπτύσσει τα έργα της Dolphin Capital Investors. Στο πλαίσιο αυτό ήδη δραστηριοποιείται στην περιοχή, έχοντας αναπτύξει το Amanzoe και το Nikki Beach, ενώ έχει σχεδιάσει και το Kilada Hills. Παράλληλα ασχολείται με την ανάπτυξη και άλλων τουριστικών έργων ανά την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή