Ευρωπαίοι ηγέτες κατά Ερντογάν για τις κατηγορίες σε βάρος του γιού του

Ευρωπαίοι ηγέτες κατά Ερντογάν για τις κατηγορίες σε βάρος του γιού του

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι συνομίλησε το πρωί της Τετάρτης με την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σχετικά με τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που βαρύνουν τον γιο του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο κ. Ρέντσι ζήτησε από τους ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν μέτρα σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Η απαίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού έρχεται μετά από σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Ρέντσι και Ερντογάν τις προηγούμενες ημέρες.

Ο γιος του τούρκου προέδρου, Μπιλάλ, ο οποίος κατοικούσε στη Μπολόνια για σπουδές, βρίσκεται υπό έρευνα από τις ιταλικές αστυνομικές αρχές για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Μετά από την απαγγελία των κατηγοριών, ο Μπιλάλ εγκατέλειψε χωρίς εξηγήσεις την Ιταλία και επέστρεψε στην Τουρκία.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο RAI News 24, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η έρευνα αυτή μπορεί να δυσχεράνει τις σχέσεις μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, ενώ προσέθεσε πως η Ιταλία «αντί να κυνηγά τον Μπιλάλ, θα μπορούσε να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της Μαφίας».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός απάντησε μέσω twitter αναφέροντας «Σε αυτή τη χώρα, οι δικαστές λογοδοτούν στον νόμο και το ιταλικό σύνταγμα, όχι στον Τούρκο πρόεδρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή