Νηστήσιμος χαλβάς μαρμπρέ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νηστεία χωρίς χαλβά γίνεται; Δε γίνεται!

Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 30΄, Κόστος παρασκευής: 4 €

Υλικά (για 8 – 12 μερίδες)

  • 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 2/3 φλιτζ. αραβοσιτέλαιο
  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
  • Σιρόπι
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

Διαδικασία

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι: Ρίχνουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Την τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει.

Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10 λεπτά.

Δεν φεύγουμε μακριά από την κατσαρόλα γιατί μπορεί να αρπάξει. Χαμηλώνουμε περισσότερο τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο.

Οταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας αποσύρουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Επιλέγουμε μια φόρμα με τρύπα στο κέντρο και τη γεμίζουμε βάζοντας εναλλάξ μια κουταλιά άσπρο χαλβά και μια κουταλιά σοκολατένιο.

Ετσι πετυχαίνουμε τη διχρωμία που χαρακτηρίζει το μαρμπρέ. Αφήνουμε τον χαλβά να σταθεί για περίπου 30 λεπτά ώστε να ξεφορμαριστεί εύκολα. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

 

Μυστικό: Τον διατηρούμε εκτός ψυγείου, καλυμμένο με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή