Σύρραξη Μαξίμου – ΝΔ για ΕΚΑΣ, κοινωνικό κράτος, διαπραγμάτευση

Σύρραξη Μαξίμου – ΝΔ για ΕΚΑΣ, κοινωνικό κράτος, διαπραγμάτευση

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραδοχή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ηττήθηκε στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το ζήτημα του ΕΚΑΣ, προκάλεσε νέα σύρραξη μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τις διαπραγματευτικές επιδόσεις των δύο μερών αλλά και το ενδιαφέρον τους για το κοινωνικό κράτος.

Η Νέα Δημοκρατία δεν άφησε, βεβαίως, την ευκαιρία να πάει χαμένη, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό στον οποίο απέδωσε προπαγανδιστική τακτική με στόχο τον εμπαιγμό των πολιτών.

Το Μαξίμου απάντησε κατηγορώντας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι, ως κυβέρνηση, αποδέχθηκαν όλα τα αιτήματα των δανειστών, υπονομεύοντας έτσι τη διαπραγματευτική θέση της νέας κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Ο λαός βλέπει ποιος διαπραγματεύεται πραγματικά και φροντίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για την στήριξη των αδύναμων» σημειώνει το Μαξίμου, στην εμφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να περιφρουρήσει ως ακροατήριο τα πιο ασθενή οικονομικά στρώματα του πληθυσμού.

Το γαϊτανάκι των δηλώσεων συνεχίστηκε, με νέα ανακοίνωση από πλευράς Ν.Δ., ενώ είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα επεισόδια καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποιεί πλέον εμφανώς το ηθικό πλεονέκτημα και την αξιοπιστία του Πρωθυπουργού.

Ν.Δ.: Καμία διαπραγμάτευση Τσίπρα

Για τη Ν.Δ. οι δηλώσεις Μαντά συνιστούν παραδοχή «αυτού που η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζουν, εδώ και πολύ καιρό, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων θέτοντας με την ανεπάρκεια του στο περιθώριο χιλιάδες μικροσυνταξιούχους που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται με βίαιο τρόπο». «Αποδεικνύεται, πλέον, ξεκάθαρα ότι το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο Τσίπρα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά δυο τρεις αράδες στα προπαγανδιστικά non papers του Μαξίμου, με στόχο τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» σημειώνει η Συγγρού.

Μαξίμου: Αντιπολίτευση από τις παραλίες

Η απάντηση της κυβέρνησης στην ανακοίνωση της Ν.Δ. έκανε λόγο για γαλάζιο θράσος. «Η Νέα Δημοκρατία που είχε συνομολογήσει με τους δανειστές τον "ξαφνικό θάνατο" του ΕΚΑΣ, την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και την δραματική περικοπή στις κύριες συντάξεις, -με την πρόθεση να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και να επιταχύνει το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης»- έχει σήμερα το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "δεν διαπραγματεύτηκε". 

Ο λαός βλέπει ποιος διαπραγματεύεται πραγματικά και φροντίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για την στήριξη των αδύναμων. Και ποιος ήταν εκείνος που υπέγραφε λευκά χαρτιά και σήμερα κάνει τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες».

Ως προς τη Ν.Δ, σε νέα ανακοίνωση της επικαλείται τη λαϊκή ρήση «οι ψεύτες μόνο τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

«Αυταπατώνται εάν νομίζουν ότι μπορούν ακόμα να εμπαίζουν και να εξαπατούν τους πολίτες. Διότι τώρα, ολόκληρη η κοινωνία πληρώνει βαριά το κόστος των πειραματισμών και της ιδεοληπτικής πολιτικής τους. Κόπηκαν οι συντάξεις και το ΕΚΑΣ, που δήθεν δεν θα κόβονταν. Αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, που δήθεν θα καταργείτο. Διογκώθηκαν και έγιναν αβάσταχτοι όλοι οι φόροι. Όλες οι υποσχέσεις τους, εξαιτίας της “βραβευμένης” διαπραγματευτικής ανικανότητάς τους, κατέληξαν στο αντίθετο. Ας καταλάβουν επιτέλους στο Μέγαρο Μαξίμου ότι τα ψέματά τους εξοργίζουν πλέον τους πολίτες. Δεν πείθουν πια κανένα», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή