Ψυχικά διαταραγμένος ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

Ψυχικά διαταραγμένος ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποπτος για δολοφονία θεωρείται, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο άνδρας που συνελήφθη μετά την επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου. 

«Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα και να τραυματιστούν άλλοι πέντε άνθρωποι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Ο δράστης της επίθεσης είναι Νορβηγός πολίτης, σομαλικής καταγωγής και μέχρι αυτή τη στιγμή η έρευνα δεν έχει εντοπίσει στοιχεία που να παραπέμπουν σε ριζοσπαστικοποίηση και, κατά συνέπεια, τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με τον υποδιοικητή της αστυνομίας, ο οποίος αποδίδει σε ψυχική διαταραχή την επίθεση.

Η γυναίκα ήταν αμερικανίδα πολίτης, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο ο υποδιοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου, ενώ οι τραυματίες της επίθεσεις είναι βρετανικής, ισραηλινής, αυστραλιανής και ισπανικής υπηκοότητας, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 19χρονο στην πλατεία Ράσελ, μετά την επίθεση που έκανε εναντίον 60χρονης γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, στο σημείο της επίθεσης. Από τους πέντε τραυματίες οι τρεις έχουν ήδη πάρει εξιτήριο, όπως ανέφερε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί», δήλωνε νωρίτερα ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και σε επαγρύπνηση ενώ τους κάλεσε να αναφέρουν στην αστυνομία οτιδήποτε ύποπτο πέσει στην αντίληψή τους. Επεσήμανε τέλος ότι προτεραιότητά του αποτελεί η ασφάλεια όσων ζουν στο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή