Ερευνα για συνεργούς και κρησφύγετα των Σακκά – Σεϊσίδη

Ερευνα για συνεργούς και κρησφύγετα των Σακκά – Σεϊσίδη

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελέως οδηγήθηκαν το απόγευμα οι δυο αντιεξουσιαστές Κώνσταντίνος Σάκκας και Σίμος Σεϊσίδης, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στη Σπάρτη, μετά από καταδίωξη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Πλέον, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εστιάζουν στις έρευνες για να εντοπίσουν τα κρησφύγετα και τους συνεργούς των δύο συλληφθέντων.

Βασική προτεραιότητά είναι να ανασύρουν τη λίστα των επαφών από τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους και να δημοσιοποιήσουν, το ταχύτερο δυνατό, τις φωτογραφίες και τα πλαστά δελτία ταυτότητας των δύο συλληφθέντων, ευελπιστώντας να αντλήσουν πληροφορίες για το δίκτυο υποστήριξης – υπόθαλψης των δύο φυγόποινων και να βρουν τα – μισθωμένα με πλαστά στοιχεία – κρησφύγετά τους.

Το χρονικό της σύλληψης

Οι δύο φυγάδες εντοπίστηκαν τυχαία στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στον περιφερειακό της Σπάρτης. Επέβαιναν σε ασημί VW Golf και μόλις είδαν τους δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. να τους κάνουν νόημα για έλεγχο έκαναν αναστροφή, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να ξεφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους της Σπάρτης και φτάνοντας κοντά στην αφετηρία των ΚΤΕΛ Λακωνίας κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τραπούν σε φυγή.

 Οι αστυνομικοί προσωρινά τους έχασαν, κάλεσαν μέσω ασυρμάτου ενισχύσεις και τελικά λίγο πριν τις 5 τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν κοντά σε υπόγειο γκαράζ.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, στην προσπάθεια να τους ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης για εξακρίβωση στοιχείων. Εκεί, αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν και να δακτυλοσκοπηθούν και μάλιστα ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς. Οι ίδιοι κατήγγειλαν αργότερα – μέσω των συνηγόρων τους – ότι ξυλοκοπήθηκαν, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε ότι μεταφέρθηκαν, τη νύχτα, στο νοσοκομείο Σπάρτης όπου υποβλήθηκαν σε ακτινογραφίες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 35χρονος Μάριος Σεϊσίδης και ο 32χρονος Κώστας Σακκάς είχε κλαπεί τον Ιούνιο από την Αττική. Εφερε πλαστές πινακίδες, που όμως αντιστοιχούσαν σε άλλο, ίδιου τύπου και χρώματος Ι.Χ. για το οποίο δεν είχε δηλωθεί κλοπή. Στην κατοχή τους, αστυνομικοί εκτός από κινητά τηλέφωνα και πλαστές ταυτότητες βρήκαν περίπου 1.500 ευρώ. Δεν είχαν όπλα ή άλλα αντικείμενα που να παρουσιάζουν αστυνομικό ενδιαφέρον, αντιθέτως στο αυτοκίνητο βρέθηκαν είδη θαλάσσης. Οι δύο συλληφθέντες είχαν κατεύθυνση προς Γύθειο, ενώ πιθανολογείται ότι υπάρχει κάποιο κρησφύγετό τους στην ευρύτερη περιοχή.

Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες

Ο Μάριος Σεϊσίδης καταζητείτο από το 2006 για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος. Σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή φυλάκισης 7 ετών του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη βία κ.ά. Σε βάρος του υπήρχαν υπόνοιες για συμμετοχή στην ομάδα των «ληστών του Διστόμου» (τη διετία 2013 – 2015 διέπραξε πάνω από εννέα ληστείες τραπεζών) καθώς και σε ενέργειες του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης».

Ο Κωνσταντίνος Σακκάς αντίστοιχα, είχε εξαφανιστεί στα τέλη του 2014 , παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, μετά από υπό όρους προσωρινή αποφυλάκισή του. Κατηγορείτο για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και πράγματι, δύο μήνες μετά την εξαφάνισή του καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή φυλάκισης 16 ετών για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή