Πώς θα γίνουν οι μετατάξεις σε ΟΛΠ – ΟΛΘ

Πώς θα γίνουν οι μετατάξεις σε ΟΛΠ – ΟΛΘ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις υπογραφές των κυβερνητικών αποφάσεων αναμένουν όσοι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ θέλουν να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Η δυνατότητα αυτή, μάλιστα, δεν αποκλείεται να προσφερθεί και σε αυτούς της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού), ο διαγωνισμός για την πώληση της οποίας ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της σιδηροδρομικής αγοράς, που θεωρούν ωστόσο λιγότερο πιθανόν να υπάρξει τέτοιο πρόγραμμα και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους στον ΟΛΠ, απ’ όπου και θα ξεκινήσουν οι μετατάξεις, το ενδιαφέρον να αξιοποιηθεί η δυνατότητα παραμένει αχαρτογράφητο για την ώρα. Προς το παρόν, όλοι τηρούν στάση αναμονής μέχρι να αναλάβει το management του Οργανισμού η Coscο. Το σίγουρο πάντως είναι πως όταν ξεκινήσουν, ένα μέρος του κόστους που κατέβαλαν οι εισηγμένες εταιρείες θα περάσει στον κρατικό προϋπολογισμό. Κι αυτό γιατί το δικαίωμα μετατάξεων που έχει δεσμευθεί να χορηγήσει η κυβέρνηση στους εργαζομένους των δύο ανώνυμων εισηγμένων και κερδοφόρων εταιρειών, ισοδυναμεί με μεταφορά ενός σημαντικού ποσοστού του κόστους μισθοδοσίας τους στο Δημόσιο.

Μάλιστα, το Δημόσιο σε βάθος χρόνου μπορεί να πληρώσει στους εργαζομένους του λιμανιού που θα μεταταγούν έως και το σύνολο των 280,5 εκατ. ευρώ που θα καταβάλει η Cosco για να αποκτήσει το 51% των μετοχών του ΟΛΠ…

Για να ξεκινήσουν οι μετατάξεις πάντως απαιτείται κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας και Ναυτιλίας, με την οποία θα ρυθμίζονται τα θέματα οργάνωσης, διαδικασίας και εφαρμογής των διατάξεων του σχετικού νόμου, τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση μετάταξης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Υπενθυμίζεται πως επιτρέπεται η μετάταξη πάσης φύσεως προσωπικού της ΟΛΠ Α.Ε. και της ΟΛΘ Α.Ε., με την ίδια σχέση εργασίας σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε Οργανισμούς Λιμένα, καθώς και σε εταιρείες του ν. 3429/2005, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου κατά τον χρόνο διενέργειας της μετάταξης.

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι που ενδιαφέρονται, διαθέτουν… άπλετο χρόνο για να αποφασίσουν, καθώς έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για μετάταξη εντός προθεσμίας, που για το προσωπικό της ΟΛΠ Α.Ε. λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017, ενώ για το προσωπικό της ΟΛΘ Α.Ε. λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Η μετάταξη του προσωπικού της ΟΛΠ Α.Ε. θα διενεργείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2018 και του προσωπικού της ΟΛΘ Α.Ε. έως την 31η Δεκεμβρίου 2019 κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων με κοινή υπουργική απόφαση, αναφέρει ο νόμος Δρίτσα.

Η μετάταξη διενεργείται σε κενή ή συνιστώμενη με την απόφαση της μετάταξης θέση συναφούς ή παρεμφερούς κλάδου ή ειδικότητας, της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή