Ελληνική εφαρμογή κατά του bullying

Ελληνική εφαρμογή κατά του bullying

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνες φοιτητές θέτουν τη σύγχρονη τεχνολογία στην καταπολέμηση του bullying και βραβεύονται γι’ αυτό. Την πρώτη θέση στην κατηγορία World Citizenship στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Microsoft Imagine Cup 2016» κατέκτησε η ομάδα AMANDA του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο Γιώργος Σχοινάς, ο Ηλίας Χρυσοβέργης, η Μαργαρίτα Μπίντση και ο Βασίλης Μπαλτατζής αποτελούν την ομάδα, υπό τον καθηγητή του ΤΗΜΜΥ, Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη.

Ειδικότερα, η ομάδα του ΑΠΘ διακρίθηκε μεταξύ 4.000 project από όλο τον κόσμο για το 2016, καθώς το Imagine Cup είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φοιτητικής καινοτομίας, και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ των ΗΠΑ από 26 έως 30 Ιουλίου. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών μέσω τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων του πλανήτη, όπως αυτά έχουν τεθεί από την UNESCO.

Η ελληνική αποστολή –η επιλογή της ομάδας του ΑΠΘ έγινε μέσω διαγωνισμού, σε εθνικό επίπεδο, τον περασμένο Απρίλιο– συμμετείχε με την καινοτόμο εφαρμογή «AMANDA». Η ομάδα του ΑΠΘ δημιούργησε μία επαναστατική μέθοδο για την αντιμετώπιση του bullying. Χρησιμοποιώντας την εικονική πραγματικότητα, καθώς και τα βιομετρικά στοιχεία του κάθε ατόμου, δημιουργεί έναν προσωποποιημένο χώρο και βοηθάει το παιδί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Ταυτόχρονα, οι συμπληρωματικές εφαρμογές για τον ψυχολόγο και τον εκπαιδευτικό τούς παρέχουν ένα εξαιρετικό εργαλείο για να βοηθήσουν αποτελεσματικά τα παιδιά. Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: http://amandaproject.net/

Επιπλέον, η ομάδα AMANDA επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Microsoft Patent Program, μέσω του οποίου η Microsoft θα χρηματοδοτήσει την αίτησή της για πατέντα στην Αμερική και θα παρουσιάσει την εφαρμογή στην Ατλάντα στις 26-30 Σεπτεμβρίου, ενώ, στα μέσα του Σεπτεμβρίου, η AMANDA θα παρουσιαστεί στην 81η ΔΕΘ, όπου η εφαρμογή θα μπορεί να δοκιμαστεί ελεύθερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή