Η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος της Κέρκυρας φέρνει «χρυσό» από τη Βιέννη

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος της Κέρκυρας φέρνει «χρυσό» από τη Βιέννη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη συγκίνηση προκαλεί η βράβευση της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» της Κέρκυρας με το χρυσό βραβείο στο World Orchestra Festival 2016 που έγινε στη Βιέννη, όπου και ο καταξιωμένος αρχιμουσικός της ορχήστρας, και τρομπετίστας, Σωκράτης Ανθης τιμήθηκε με το βραβείο «Εξαίρετου Μαέστρου». Με συναυλία στην περίφημη Musikverein, με σεμινάριο στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης, με υπαίθρια συναυλία στην πλατεία Δημαρχείου, η βιεννέζικη εμπειρία της κερκυραϊκής φιλαρμονικής ήταν εξαιρετικά θετική.

Με μεγάλες δυσκολίες κατόρθωσε η Φ.Ε. «Μάντζαρος» να ανταποκριθεί φέτος στην πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής στο διεθνές φεστιβάλ, καθώς πέρυσι που είχε επίσης προσκληθεί δεν μπόρεσε να μεταβεί λόγω οικονομικής δυσχέρειας και αφού κανείς φορέας δεν είχε προσφερθεί να βοηθήσει. Φέτος, ευτυχώς, μέσω της κυρίας Sophie Andree (managing director της Lyra Concerts), έγινε δυνατή η χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Boheringer Ingelheim RCV GmbH & Vo KG. H Aegean Airlines διέθεσε τρία εισιτήρια. Για τα υπόλοιπα, «βρήκαμε στήριξη και ανταπόκριση από τις οικογένειες των μουσικών μας, που κάλυψαν το 50% της δαπάνης, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε», λέει ο Γεράσιμος Μουρμούρης, μέλος Δ.Σ. της Φ.Ε. «Μάντζαρος», στην οποία πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Τριβυζάς. «Βρήκαμε ενθουσιασμό και πάθος από τους μουσικούς μας». Στη Βιέννη, η «Μάντζαρος», με τα 126 χρόνια ιστορίας, ήταν η μόνη ελληνική συμμετοχή και εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας χωρίς καμία κρατική ενίσχυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή