Eκστρατεία συλλογής τροφίμων στην Αίγινα

Eκστρατεία συλλογής τροφίμων στην Αίγινα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηρθε και πάλι ο καιρός για τη θερινή σύναξη αλληλεγγύης στην Αίγινα. Το Σάββατο 13/8 πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά εκστρατεία συλλογής τροφίμων (collect) για τη στήριξη των εχόντων ανάγκη. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Τράπεζα Τροφίμων – Ιδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας, που μαζί με τον Σύλλογο «Αίγινα Εθελοντής – για τον άνθρωπο και το περιβάλλον» καλεί κατοίκους και εκδρομείς να προσφέρουν σε είδος για 160 οικογένειες του νησιού. Από τις οκτώ το πρωί, 35 εθελοντές εναλλάξ στις εισόδους των σούπερ μάρκετ Κρητικός (πάροδος γυμναστηρίου στο κέντρο και περιοχή Πολλές Ελιές) και στο Extra Market στην Κυψέλη θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη συγκέντρωση προϊόντων. «Συλλέγουμε συσκευασμένα τρόφιμα που δύνανται να διατηρηθούν για καιρό, όπως και απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Δ. Νέντας από την Τράπεζα Τροφίμων. Μια άλλη ομάδα εθελοντών θα αναλάβει τον διαχωρισμό και την τακτοποίηση των δωρεών στον αποθηκευτικό χώρο του συλλόγου, που αναπτύσσει σειρά δράσεων: προσφέρουν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές, θέτουν στη διάθεση των επωφελουμένων νομικό σύμβουλο, αλλά και γιατρούς, που αναλαμβάνουν ανασφάλιστους, ενώ συλλέγουν ρούχα, παπούτσια, βιβλία και παιχνίδια.

Ηταν η ανεργία και η ευρύτερη οικονομική ύφεση στην Αίγινα που γέννησαν την ανάγκη για μια τέτοια πρωτοβουλία το 2014. Εκτοτε, και καθώς η πολιτική επικαιρότητα έφερε μεγαλύτερη προβολή στο νησί, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε μεν, αλλά ούτε χειροτέρεψε. «Μιλώντας με αριθμούς, το 2014 ήταν εγγεγραμμένες 138 οικογένειες και σήμερα 160», σημειώνει ο κ. Νέντας· «το νησί έχει υψηλή επισκεψιμότητα, ξενοδοχεία και εξοχικά είναι γεμάτα, ωστόσο οι παραθεριστές είναι φειδωλοί στην κατανάλωση». Η διάθεση προσφοράς, όμως, ήταν εξαρχής αθρόα. «Το πρώτο καλοκαίρι συλλέξαμε 2 τόνους τροφίμων και 2,2 τόνους το 2015», υπενθυμίζει, «φέτος, καθώς πλέον η πρωτοβουλία μας είναι γνωστή, αναμένουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα». Στο πλαίσιο αυτό, επελέγη για το collect το προσεχές Σαββατοκύριακο, που προσελκύει πολλούς ταξιδιώτες στην Αίγινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή