Αννα Κορακάκη: «Δεν ξεχνάω τις δυσκολίες που πέρασα» – Θριαμβευτική υποδοχή για την χρυσή ολυμπιονίκη

Αννα Κορακάκη: «Δεν ξεχνάω τις δυσκολίες που πέρασα» – Θριαμβευτική υποδοχή για την χρυσή ολυμπιονίκη

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα ότι η επιτυχία της θα φέρει πολλά νέα παιδιά κοντά στον αθλητισμό εξέφρασε η Χρυσή Ολυμπιονίκης, Αννα Κορακάκη, κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μάλιστα δήλωσε πολύ υπερήφανη ως η πρώτη γυναίκα με δύο μετάλλια από την ίδια διοργάνωση και επεσήμανε ότι δεν ξεχνάει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μέχρι να πετύχει τον στόχο της.

«Είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι η πρώτη γυναίκα με δύο μετάλλια από την ίδια διοργάνωση, εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες. Δεν ξεχνάω τις δυσκολίες που πέρασα για να φτάσω μέχρι εδώ», είπε η Αννα Κορακάκη και πρόσθεσε: «Θέλω να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και σε όσα ασχολούνται να φτάσουν πιο ψηλά. Ελπίζω ότι οι επιτυχίες μου θα φέρουν περισσότερα νέα παιδιά κοντά στη σκοποβολή».

Τέλος, τόνισε ότι «αφιερώνει τα μετάλλια αποκλειστικά στην οικογένειά της και σε όσους την στήριζαν πριν τα κατακτήσει γιατί αυτοί είναι που θα την στηρίζουν και όταν τελειώσουν όλα αυτά».

Το αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευε η Αννα Κορακάκη προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγα λεπτά πριν από τις 13:30.

Την αθλήτρια αλλά και τον πατέρα της υποδέχτηκε στην πίστα του αεροδρομίου ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ενώ είχε προγραμματιστεί και στρατιωτικό άγημα από όλα τα σώματα. 

«Είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου. Έρχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού, που κάτω από δύσκολες συνθήκες με όπλο την επιμονή και τη θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και επιστρατεύοντας ο καθένας τα αποθέματα που έχει μέσα του, μπορούμε να κερδίσουμε τη συνολική και την προσωπική προσπάθεια. Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα. Οφείλει να τα κάνει, να μη μένει σε λόγια, αλλά να τα κάνει πράξεις», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Πάντως νωρίτερα, μια απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε την Αννα Κορακάκη και τον πατέρα της στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης. Ενώ τα όπλα της σκοποβολής φορτώθηκαν κανονικά από το Ρίο για την Αθήνα, στην Ιταλία έγινε έλεγχος και σταμάτησαν τη χρυσή ολυμπιονίκη και τον προπονητή της.

Υστερα από αρκετή ώρα καθυστέρηση η αστυνομία της Ιταλίας κατάλαβε το λάθος της και άφησε ελεύθερους την Αννα Κορακάκη και τον πατέρα της επιτρέποντας στην ελληνική αποστολή να αποχωρήσει.

Ωστόσο, ήταν ήδη αργά γιατί είχαν χάσει την πτήση τους για Αθήνα.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή