Ουάσιγκτον by locals

5' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε κάτοικοι μας ξεναγούν στα αγαπημένα τους μέρη στην αμερικανική πρωτεύουσα των μνημείων, των εμβληματικών κτιρίων, των τεχνών και των μουσείων, «αδελφή πόλη» της Αθήνας. από το 2000.

Garden District

1801 14th Street Northwest

Τρίτη-Πέμπτη 17.00-01.00,

Παρασκευή 17.00-02.00, Σάββατο 12.00-02.00, Κυριακή 12.00-01.00

Είσοδος από 6,30 €

Η Ουάσιγκτον είναι ιδανική αν θέλετε να απολαύσετε το δείπνο σας ή ένα ποτό σε ανοιχτό χώρο, με σκεπή μόνο τον ουρανό. Ενα από τα αγαπημένα μου μέρη είναι αυτή η μικρή υπαίθρια μπιραρία στην 14η Οδό. Εχει μια αρκετά μεγάλη συλλογή από βαρελίσιες μπίρες, τις οποίες μπορείτε να παραγγείλετε σε μεγάλα ποτήρια μεγέθους Oktoberfest ή σε pint. Επίσης, σερβίρεται καλό φαγητό, κυρίως κρεατικά (σάντουιτς με χοιρινό, μπέργκερ, χοτ ντογκ) και σνακ, όπως fried hush puppies (τραγανές μπάλες από καλαμποκάλευρο), τηγανητές πατάτες και onion rings. Κάποιες φορές θα βρείτε και φανταστικά ντόνατ. Οταν ο καιρός είναι καλός, έχει πολύ κόσμο, οπότε φροντίστε να είστε εκεί νωρίς.

– ANDREW WISEMAN


The Coffee Bar

1201 S Street Northwest

Tηλ. +1 202-7331049

Καθημερινά 07.00-18.00

Καφές/τσάι: από 1,80 €

Φανταστικός καφές και χαλαρή ατμόσφαιρα μερικά μόνο τετράγωνα μακριά από τους πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας. Ανετα έπιπλα με vintage αναφορές (ο κίτρινος καναπές είναι ο αγαπημένος μου), φιλική διάθεση, ρετρό μηχανήματα για την παρασκευή των εσπρέσο. Σε αυτό το συνοικιακό καφέ συχνά περνάω ολόκληρα απογεύματα απολαμβάνοντας ένα ρόφημα και ένα βιβλίο, ενώ εκμεταλλεύομαι και το δωρεάν Wi-Fi. Αν θελήσετε να φάτε κάτι, ψάξτε τον μαυροπίνακα για το μενού. Τις ζεστές ημέρες μού αρέσει να κάθομαι στην πλακόστρωτη αυλή, αν και τα Σαββατοκύριακα είναι δύσκολο να βρεις τραπέζι. 

– APARNA KRISHNAMOORTHY


Ο κήπος των γλυπτών

Constitution Avenue Northwest & 7th Street

Tηλ. +1 202-2893360

Δευτέρα-Σάββατο 10.00-17.00,

Κυριακή 11.00-18.00

Δωρεάν

Εχω πάντα ένα βιβλίο στην τσάντα μου σε περίπτωση που βρω ένα καλό σημείο όπου μπορώ να καθίσω και να βυθιστώ στο διάβασμα. Eνα από τα ομορφότερα μέρη γι’ αυτό έχει αποδειχτεί ο κήπος (Sculpture Garden) της Εθνικής Πινακοθήκης, με εκατοντάδες φυτά και έργα τέχνης που αξίζει να παρατηρήσετε. Τα ψηλά δέντρα κρατούν έξω το θόρυβο από τους πολυσύχναστους δρόμους και έχει τη δροσιά μιας μικρής όασης. Υπάρχει επίσης ένα υπέροχο σιντριβάνι, όπου τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες μπορείτε να δροσίσετε τα πόδια σας. Καφέ ή αναψυκτικά θα προμηθευτείτε από το Pavilion Cafe, που βρίσκεται δίπλα στην έξοδο προς τον 7ο Δρόμο.

– MEGAN CRAIN


Η τοιχογραφία του «Mr Brainwash»

5th Street Northeast 1309

Καθημερινά 24 ώρες

Δωρεάν

Η Μισέλ Ομπάμα βρέθηκε την Ημέρα της Γυναίκας στην Union Market, για να εγκαινιάσει την πρωτοβουλία «Αφήστε τα κορίτσια να μάθουν», που στοχεύει στην προώθηση της εκπαίδευσης των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο. Μαζί της ήταν ο Γάλλος street artist «Mr. Brainwash», ο οποίος φιλοτέχνησε μια τοιχογραφία με θέμα τη γυναικεία εκπαίδευση. Το αποτέλεσμα ήταν πολύχρωμο, γεμάτο καρδιές, πορτρέτα (ανάμεσά τους του Τσάρλι Τσάπλιν και του Αλμπερτ Αϊνστάιν) και θετικά μηνύματα, όπως «Η ζωή είναι ωραία», «Ακολούθησε την καρδιά σου», «Η απάντηση είναι η αγάπη». Ελπίζω ο «Mr. Brainwash» να τηρήσει την υπόσχεσή του και να επιστρέψει για να γεμίσει περισσότερους κενούς τοίχους με έργα του.

– LAETITIA BROCK


Boundary Stone Public House

116 Rhode Island Avenue Northwest

Κυριακή-Πέμπτη 11.00-02.00,

Παρασκευή-Σάββατο 11.00-03.00

Ορεκτικά: από 4,5 €

Σε αυτό το συνοικιακό μπαρ θα βρείτε νόστιμο φαγητό και ένα από τα καλύτερα Bloody Mary της πόλης. Προσωπικά το προτιμώ λόγω του φανταστικού brunch που σερβίρει – βλέπετε, είμαι φαν της αμερικανικής παράδοσης του κυριακάτικου brunch, που εδώ έχω τη χαρά να το απολαμβάνω κάθε μέρα! Το μενού είναι μικρό, αλλά περιλαμβάνει γευστικότατα πιάτα, όπως φτερούγες, deviled eggs (βραστά αυγά κομμένα στη μέση, γεμιστά με μαγιονέζα και μουστάρδα). Οι τιμές είναι λογικές και τις ζεστές ημέρες σερβίρουν στη βεράντα, ενώ σύντομα θα αρχίσουν να φιλοξενούν live. Φροντίστε να είστε εκεί νωρίς, πριν γεμίσουν τα τραπέζια.

– MIRNA SOARES


Politics & Prose

5015 Connecticut Avenue Northwest

Tηλ. +1 202-3641919

Δευτέρα-Σάββατο 09.00-22.00,

Κυριακή 10.00-20.00

Ισως δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ, αλλά ένας καλός τρόπος να γνωρίσετε μια πόλη και τους κατοίκους της είναι να επισκεφτείτε τα βιβλιοπωλεία της. Εγώ το κάνω σε κάθε πόλη που επισκέπτομαι και έχω διαπιστώσει ότι οι αναγνωστικές συνήθειες διαφέρουν από πόλη σε πόλη. Αν ήμουν τουρίστας στην Ουάσιγκτον, θα επέλεγα να περιπλανηθώ ανάμεσα στα ράφια του Politics & Prose. Η συλλογή των βιβλίων του είναι εντυπωσιακή και οι προτάσεις του προσωπικού πολύ καλές. Επιπλέον, ο χώρος προσφέρεται για εκδηλώσεις, σεμινάρια, αναγνώσεις βιβλίων, ομιλίες, που οργανώνονται σχεδόν κάθε μέρα.

– MIRNA SOARES


Τα μνημεία τη νύχτα

2 Lincoln Memorial Cir Northwest

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Δωρεάν

Τον πρώτο καιρό που είχα έρθει στην πρωτεύουσα, φανταζόμουν τον εαυτό μου να κάθεται στα σκαλιά του Μνημείου Λίνκολν διαβάζοντας ένα βιβλίο αμερικανικής ιστορίας ή κοιτάζοντας το Μνημείο Ουάσιγκτον. Το όνειρό μου έγινε εφιάλτης όταν προσπάθησα να επισκεφτώ τα αξιοθέατα της πόλης: ορδές τουριστών, που βιάζονται να τα σβήσουν από τη λίστα τους, σπρώχνουν και σπρώχνονται για να εξασφαλίσουν την καλύτερη selfie. Είχα απογοητευτεί, ώσπου ένα βράδυ, επιστρέφοντας σπίτι, πέρασα έξω από τον Λευκό Οίκο. Εκείνη την ώρα ελάχιστοι άνθρωποι βρίσκονταν εκεί. Ετσι, γεννήθηκε η ιδέα των νυχτερινών επισκέψεων στα μνημεία.

– MEGAN CRAIN


Blind Whino Arts Club

700 Delaware Avenue Southwest

Δωρεάν

Πρόκειται για μια παλιά εκκλησία που μετατράπηκε σε χώρο εκδηλώσεων και έχει γίνει αγαπημένο μέρος των απανταχού Instagrammers. Το έργο της μεταμόρφωσης της παλιάς εκκλησίας των βαπτιστών, που έμενε εγκαταλελειμμένη για περισσότερα από 20 χρόνια, σε αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως Blind Whino Arts Club ανέλαβε ο street artist Alex «Hense» Brewer, ο οποίος σχεδίασε μια φωτεινή, ζωηρή τοιχογραφία που καλύπτει κάθε εκατοστό του κτιρίου. Ολο το χρόνο φιλοξενούνται διάφορες εκδηλώσεις, από εκθέσεις έργων τέχνης και γιόγκα μέχρι πάρτι και δείπνα. Ακόμα και αν περάσετε από απλή περιέργεια, θα «κολλήσετε»!

– LAETITIA BROCK


Millennium Stage

2700 F Street Northwest

Tηλ. +1 202-4168000

Καθημερινά από τις 18.00

Δωρεάν

Σχεδόν 3.000 παραστάσεις φιλοξενούνται κάθε χρόνο στο Kennedy Center, τον μεγαλύτερο χώρο εκδηλώσεων της πρωτεύουσας. Το Millennium Stage είναι κομμάτι αυτού του χώρου, όπου καθημερινά στις 6 το απόγευμα παρουσιάζονται δωρεάν παραστάσεις. Η ποικιλία και η υψηλή ποιότητά τους με εκπλήσσουν κάθε φορά. Είτε είστε λάτρης της μουσικής και του χορού είτε της αφήγησης ή της κωμωδίας, εδώ θα βρείτε κάτι που θα σας ικανοποιήσει. Από τη βεράντα του Kennedy Center η θέα στην πόλη είναι πολύ όμορφη, ενώ διαθέτει μπαρ και εστιατόριο. 

– APARNA KRISHNAMOORTHY


Satellite Room

2047 9th Street Northwest

Κυριακή-Πέμπτη 17.00-02.00,

Παρασκευή-Σάββατο 17.00-03.00

Είσοδος 8 €

Αλκοολούχα μιλκσέικ είναι οι λέξεις-κλειδιά που χρειάζεστε για το μπαρ-εστιατόριο με τη ’60s ατμόσφαιρα και το μενού με τα γευστικά σνακ, τα μισά από τα οποία είναι μεξικάνικα. Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι σερβίρουν όλη μέρα πρωινό, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να απολαμβάνω τηγανίτες, huevos rancheros (πιάτο με αυγά που σερβίρεται για πρωινό στο Μεξικό), chorizo (πικάντικο λουκάνικο). Τα μπέργκερ είναι επίσης καλά, το ίδιο και το τηγανητό κοτόπουλο. Οσο για τα περίφημα μιλκσέικ, είναι μεγάλα και δυνατά. Συνήθως παραγγέλνω το Vincent Vega (από τον ήρωα του «Pulp Fiction») με παγωτό βανίλια και μπέρμπον Bulleit και το Linus Van Pelt, με φιστικοβούτυρο και ουίσκι Dickel.

– ANDREW WISEMAN

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή